Logg inn

Språkkurs i Oxford

Beskriv prosjektet ditt.

Språkkurs i Oxford juni 2015-08-11 Gjennom søk på nettet, fant jeg fram til en skole som heter British Study Centre https://www.british-study.com/. De har engelskkurs i flere engelske byer, i tillegg til Oxford. Jeg meldte meg på business english course for adults og skulle være i to uker. Jeg oppdaget ganske raskt at nivået var relativt lavt. Jeg var plassert på det høyeste nivået, så skulle jeg bytte klasse måtte jeg velge en annen type kurs. Etter fire dager fikk jeg bytte over til et kurs som het preparation for IELTS som er en språktest mange trenger for å jobbe eller studere i england. Denne var mer konkret og vi måtte gjøre innleveringer og tester. Det var litt mer utfordrende.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jo mer jeg bruker engelsk i jobbsammenheng, jo mer fikk jeg opplevelsen av at jeg snakket veldig dårlig engelsk. Fordi jeg av og til må intervjue eller jobbe med engelskspråklige, hadde jeg lyst til å bli bedre i engelsk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Skolen ble profesjonelt drevet. De har studenter fra hele verden og mange er der i mange måneder for å lære og eventuelt ta ulike kvalifiserende språkeksamener. De tilbyr ulike kurs som general english og business english og forberedende kurs til IELTS eller TOEIC & TOEFL eksamener. Dette er tester som ofte kreves en viss score på for å jobbe eller studere i England. Skolen brukte mye tid på å dele studentene inn i grupper på ulike nivåer. Men, fordi veldig mange av de andre studentene var på et veldig lavt engelsknivå, ble undervisningen, selv på det høyeste nivået, ganske elementær. Jeg har riktignok studert et år i England for mange år siden, da jeg gikk på Darlington College og deres journalistutdanning, men for de fleste nordmenn med et OK nivå på engelsken, vil jeg tro undervisningen kan være litt for elementær. Likevel, jeg fikk vurdert mitt eget nivå gjennom skriftlige innleveringer og lese og skrivetester, og jeg fikk snakket mye engelsk i løpet av de to ukene jeg var i Oxford. Jeg fikk snakket i forbindelse med undervisningen, med de andre studentene, med damen jeg bodde hos på "homestay", og gjennom alle de sosiale arrangementene skolen organiserte på kveldstid. Det var også veldig bra å være student igjen. Hvis jeg skal gjøre noe liknende igjen, vil jeg ta et mer faglig kurs på et universitet, eller skole som tilbyr sommerkurs innen tema de underviser i resten av året. Ikke ren språkopplæring, men praktisering av språk på et høyt nivå. England er et flott land med hyggelige folk og et vakkert språk og jeg ville definitivt til England, og ikke USA for å lære bedre engelsk. Jeg har aldri vært i Oxford og hadde lyst til å oppleve denne sagnomsuste studentbyen med sine colleges og mange historiske bygg og ikke minst puber. Det var for eksempel på Christ Church college at mye av Harry Potter Filmene ble spilt inn. Det var også på den kjente puben The Turf Tavern at Bill Clinton visstnok aldri skal ha inhalert marihuanaen han i sin tid ble beskyldt for å ha røyket. Eller puben Eagle and Child hvor J.R.R.Tolkien og C.S Lewis skal ha vært fast inventar. Juni var en bra tid å være i Oxford. Byen var full av sortkledte studenter fra hele verden som gjennomførte sine eksamener etter studier på ulike college i byen. De var ute og feiret etter avlagt eksamen med blomster og girlander i mange farger rundt halsen og ofte håret sprayet i alle regnbuens farger. Det var studentenes russetid. Hele byen ble påvirket av deres eksamensfesting.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Du finner utrolig mange ulike kurs gjennom å søke på internett. Noe du bør sjekke for å finne kvaliteten på kursene, er for eksempel om de tilbyr formelle kurs som kvalifiserer til de godkjente språktestene som IELTS eller TOEIC & TOEFL. Selv om du ikke skal ta en slik test, kan der være nyttig å velge seg til disse kursene. De er ofte konkrete og du får oppgaver og innleveringer. En annen ting du kan sjekke er alderen på studentene. Velger du adult courses, er det ikke sikkert at alle er veldig "voksne". Visstnok er det spesielt i ferieperiodene om sommeren at det er flest "unge voksne" på kurs. Da risikerer du å havne i klasse med folk fra 16 år og opp til rundt 25 år. Det kan også være en ide å sjekke hvor langt unna skolen overnattingstilbudene finnes. Jeg valgte "homestay" hvor jeg bodde hjemme hos en eldre dame som tjente noen ekstra kroner på å innlosjere studenter. Hun bodde ganske langt utenfor byen og det var litt upraktisk. Kanskje kan det være lurt å betale og finne sin egen overnatting mer sentralt.

Studiested: https://www.british-study.com/.