Logg inn

Fotofestival i Arles

  • Fra en utstilling

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på den anerkjente fotofestivalen i Arles, Frankrike i åpningsuken i juli. Rencontres d´Arles er verdens eldste fotofestival grunnlagt i 1969 av bl.a den franske fotografen Lucien Clergue.

Hver sommer samles fotografer og fagfolk i bransjen fra hele verden samt mange publikummere til den lille pittoreske byen Arles. Festivalen er en fantastisk arena for kompetanseheving og nettverksbygging. Festivalen tilbyr masse foredrag, diskusjoner, workshops og ikke minst utstillinger som spenner over en blanding av klassisk fotografi, samtidskunst og hverdagsfotografi.I år var noen av de store navnene Walker Evans, Stephen Shore, Alex Majoli /Paolo Pellegrin, Daido Moriyama, Antoine D´agata etc.

I tillegg har man mulighet til å vise sine egne bilder gjennom portfoliovisninger. Man får 20 min med profesjonelle eksperter fra hele verden og får vist sine prosjekter og får tilbakemeldinger på disse. Ekspertene er fotoredaktører i aviser, magasiner, nettsteder, bildebyråer, gallerister, kuratorer, forlagsfolk etc.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har jobbet som fotograf i pressen i over 20 år. Etter en del år i gamet er det av stor betydning å få faglig påfyll og nye impulser. Arles innebærer en unik erfaring og jeg tar med meg mye av dette i mitt daglige virke som fotograf. Arles tilbyr det meste innen fotografisk uttrykk. Det er enormt inspirerende for meg å få oppleve så stort spenn av uttrykksformer, tema og teknikker innen det fotografiske felt. Jeg var for øvrig en av 5 som ble «shortlisted» til beste portfolio i løpet av denne uka. Det er naturligvis en hyggelig oppmuntring å bli rangert blant de beste når nivået er veldig høyt.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Denne uken er en enorm fotofaglig vitamininnsprøytning. Det jeg setter høyest med Arles er å få oppleve bredden og mangfoldet i det fotografiske uttrykket. Byen syder og koker av foto hele døgnet. Å være en del av et slikt fotomiljø er veldig givende og inspirerende. Den daglige temperaturen på mellom 30 og 40 grader kan være en liten utfordring………..

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg tror de fleste uansett nivå vil kunne ha utbytte av å delta på fotofestivalen i Arles. Siden det fins så mange tilbud, tror jeg det er viktig å prioritere det man ønsker å se/delta på av utstillinger, foredrag, diskusjoner, workshops etc.

Studiested: http://www.rencontres-arles.com/Home