Logg inn

Nødvendig digital input

Det ble også tid til sightseeing. Her er Eirik Meling på Santa Monica pier.
Det ble også tid til sightseeing. Her er Eirik Meling på Santa Monica pier.
  • Det ble også tid til sightseeing. Her er Eirik Meling på Santa Monica pier.
  • Denne plansjen ble vist fram for redaksjonen for å understreke at den enkelte journalist må ta ansvar for hvordan egne saker franstår på nettutgave og sosiale medier.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg reiste til konferansen ONA15 i California. Det er den årlige konferansen til Online News Association hvor over 2.000 journalister møtes og blir oppdatert på status i bransjen akkurat nå.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som vaktsjef i Sunnmørsposten har jeg en stilling med ansvar for både nett- og papiravis. I et mediehus midt i en digital transformasjon er denne typen kursing helt nødvendig. I en konferanse med mye å velge mellom valgte jeg kurs i nyhetsjakt i sosiale medier, kryptering og datasikkerhet, mobil reporter og analyse av trafikkdata. Da jeg har ansvar for intern rapportering av nettrafikk var sistnevnte tema spesielt viktig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Høydepunktene var mange. Man får møte representanter for amerikanske bedrifter som er avgjørende for den digitale utviklingen i mediebransjen. Stort utvalg i relevante kurs. Ikke minst anledningen til nettverksbygging med andre nordmenn som deltar på konferansen. Ikke mange nedsider, men det er langt borte og dyrt. Dessuten var det noen temaer som ble mer relevante for amerikansk mediebransje, enn for ei regionavis på den norske vestkysten.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Benytt muligheten til nettverksbygging. Sørg for å treffe nordmenn som er på samme konferanse, da får du kontakt med personer med samme «mindset» som deg som du kan nyte godt av seinere.

Studiested: http://ona15.journalists.org/