Logg inn

Franskkurs i Paris

Å krysse Seinen på vei til skolen hver dag i fire uker er absolutt å anbefale.
Å krysse Seinen på vei til skolen hver dag i fire uker er absolutt å anbefale.
  • Å krysse Seinen på vei til skolen hver dag i fire uker er absolutt å anbefale.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har ikke praktisert fransk noe særlig siden skoledagene, og trengte en repetisjon som strakk seg utover en langhelg i Frankrike. Fire uker med intensivkurs i Paris var lærerikt, nyttig og veldig gøy. Som journalist var det også til stor inspirasjon å få leve en hel måned i Frankrikes hovedstad, med alt av byens kulturelle tilbud, spennende historie og komplekse samtid.

Hva gjør dette relevant for deg?

Fransk kan komme til nytte for enhver journalist. Mitt formål med kurset var å bli bedre i stand til å forstå den franske kuturdebatten, skaffe meg et innblikk i fransk kulturpolitikk, lære meg å lese, se og lytte til franske medier, samt kunne snakke med franske kilder.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Fordelen med Alliance Francaise er at det er svært fleksibelt. Man kan begynne nesten når man vil på det nivået man passer. Det er også enkelt å skifte klasse dersom man havner på et for høyt eller for lavt nivå. Læreren jeg hadde var veldig flink, og jeg likte spesielt godt at hun ikke godtok andre språk enn fransk i undervisningen. Engelsk var bannlyst. Studenter fra hele verden går i samme klasse, noe som er både positivt og negativt. Positivt fordi man tvinges til å snakke fransk med hverandre, negativt fordi alle er på samme nivå. For meg, som var gikk på et ganske lavt nivå, var det lite jeg lærte av å snakke med mine medstudenter. Videre likte jeg at klassen var relativt liten (10-12 studenter). Dermed ble alle nødt til å være aktive. Det legges også i stor grad opp til at alle engasjerer seg i timen og involveres i det som foregår. Det er heller ingen ulempe at skolens beliggenhet er svært god, med sine to minutters gange til Jardin Luxembourg.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Alliance Francaise er absolutt å anbefale for andre journalister som vil lære fransk. Opplegget er både seriøst og morsomt. Studiestedet hadde et tilbudt av ulike bosteder, noe jeg valgte å ikke benytte meg av. Leilighetene var usentrale og relativt dyre. Merk likevel at det er dyrt å bo i Paris, nesten uansett. Et annet tips, som alle journalister kan ha glede av, er at man med pressekort kommer gratis inn på veldig mange museer i Paris.

Studiested: http://www.alliancefr.org/