Logg inn

Prosjekt "Fyll hullene" - en oppfriskning av skolekunnskapene

Vel installert på kurs med Jarle
Vel installert på kurs med Jarle "Legend" Leirpoll
  • Vel installert på kurs med Jarle

Beskriv prosjektet ditt.

Da jeg studerte fjernsynsproduksjon ved Universitetet i Stavanger var det meste nytt! Jeg hadde knapt nok hørt om Photoshop og enda mindre om After Effects. Læringskurven var bratt! I etterkant av studiene har jeg brukt programmene ujevnt og trutt, fortrinnsvis i privat sammenheng. Internett er en god venn når man skal lære seg slike programmer, men jeg savnet noen å spørre direkte! Jeg meldte meg derfor på to kurs i Adobefamilien hos kursgiveren Qross i Oslo.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som sendeprodusent i HK har jeg kanskje ikke all verdens behov for ferdigheter i disse programmene i det daglige. Men når det trengs f.eks. jobb på bug'er og annen grafikk, så kan jeg være til nytte. I tillegg har jeg allerede fått bruke kunnskapene mine i forbindelse med et seminar for teknisk avdeling, der jeg stod for all grafisk uforming.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kursene skulle foregå over to dager hver. Men kort tid før kurset i Photoshop skulle starte, fikk jeg beskjed om at jeg var eneste påmeldte. Da fikk jeg velge mellom å ta et senere kurs eller å ta kurset alene, på én dag. Jeg valgte sistnevnte. Det første kurset i After Effects var veldig lærerikt, men det dekket bare det mest grunnleggende. Jeg burde nok, i etterpåklokskapens navn, ha valgt et kurs for viderekomne. Det var uansett greit å få frisket opp de gamle kunnskapene. (Dessuten var kursholderen en legende; Jarle Leirpoll - forfatter av "Video i praksis") Det andre kurset i Photoshop var egentlig genialt. Siden jeg var eneste deltaker kunne jeg diktere innhold selv! Jeg fikk spørre om alt jeg lurte på, vise til egne eksempler og problemstillinger og få skreddersydd undervisningen til mine behov. Kursgiveren Qross kan anbefales. Det var gode forelesere, fine lokaler, god lunsj og bra kursinnhold.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Qross setter gjerne opp kurs på oppfordring. Kontakt dem i god tid i forveien, så kan du få kurs på de datoene du vil!