Logg inn

Washingtonseminaret 2015

Her står jeg på trappa ved Lincoln mermorial der Martin Luther king holdt
Her står jeg på trappa ved Lincoln mermorial der Martin Luther king holdt "I have a dream"-talen.
  • Her står jeg på trappa ved Lincoln mermorial der Martin Luther king holdt
  • Krigskirkegården Arlington.
  • Ikoniske førstesider hos Washington Post.
  • Båttur på Potomac river på vei tilbake fra George Washingtons gods Mount Vernon.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på Washington-seminaret fredag 30. oktober til lørdag 7. november 2015. Reisen ble finansiert med NJs reisestipend (20.000 kr), STUP-stipend (30.000 kr) samt noe egne midler. Washingtonseminaret er et årlig seminar om amerikansk politikk og samfunn. I år var fokuset spesielt på nominasjonen før presidentvalget neste år. Vi var fem dager i Washington og to dager i New York. Gruppa besto av rundt 30 norske journalister, politikere, kommunikasjonsrådgivere og ansatte i næringslivet. Vi møtte blant annet representanter for amerikanske tenketanker, aviser politikere og taleskrivere samt norske diplomater i USA. Gruppa var også på omvisning en rekke steder, blant annet i kongressbygningen, George Washingtons gods Mount Vernon og den norske FN-delegasjonen.

Hva gjør dette relevant for deg?

I Norge har jeg norsk politikk – Stortinget og regjeringen – som arbeidsfelt. Det var nyttig å få et annet perspektiv på norsk valgkamp og valgdekning. Besøket i Washington Post var et av høydepunktene. At gruppa var satt sammen av så mange folk med ulik og interessant yrkesbakgrunn i Norge gjorde også at dette var en nyttig gjeng å knytte kontakter med som mulige fremtidige kilder.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Et ankepunkt mot kurset er at deltageravgiften var høy. Jeg synes likevel programmet var veldig bra og gjennomarbeidet, og leverte (minst) det som var lovet på forhånd. Dyktige reiseledere sørget for et sømløst opplegg uten at det var nødvendig å gjøre mye forberedelser selv før reisen. Prisene på hotellene som var valgt er stive. Som journalist kunne jeg gjerne tenkt meg flere besøk i ulike mediebedrifter, gjerne både en av de store tv-kanalene og et av de nye mediene som er i tet når det gjelder digital journalistikk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det er lurt å planlegge deltagelse på Washingtonseminaret i god tid slik at man rekker å søke ulike stipender. Om jeg hadde visst hvor stive hotellprisene ble på forhånd (med den høye dollarkursen) ville jeg vurdert å bestille hotell på egenhånd.

Studiested: https://gambithillandknowlton.no/washington-seminaret/