Logg inn

Washingtonseminaret 2015

Beskriv prosjektet ditt.

Washingtonseminaret dreier seg om amerikansk politikk og samfunnsliv. Vi møtte politikere, beslutningstakere, byråkrater, foredragsholdere, lobbyister og journalister. Dessuten ble vi tatt på sightseeing til de viktigste historiske stedene i Washington.

Hva gjør dette relevant for deg?

Amerikansk politikk og samfunnsliv er relevant i min jobb som journalist i NRK og programleder i Dagsnytt 18 siden dette til stadighet er et tema.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Washingtonseminaret drives av folk som har holdt på med dette i over 15 år, de er svært erfarne og har derfor et stort nettverk. Deltakerne nyter godt av dette. Programmet er tettpakket fra morgen til kveld alle dager. Det beste var møtene med de republikanske politikerne og lobbyistene. De ga en helt ny og dypere innsikt i hvordan republikanerne tenker, et perspektiv vi i norske medier ofte misforstår eller forvrenger. Særlig interessant å lære om hvordan republikanerne anser Obamacare og amerikansk helsevesen. Ingenting var direkte dårlig, men det som kanskje ga minst faglig utbytte var besøket hos politiet i NYC, NYPD.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

På grunn av jetlagen, kan det kanskje være fornuftig å ankomme USA en dag i forveien siden programmet er så tett fra dag 1. Videre er det viktig å være innstilt på at man må være sosial, man er sammen i gruppa nesten hele tiden. Til NRK-ansatte vil jeg jo anbefale å sette seg inn i reglene for Stup for NRK-ansatte før man søker, så slipper man å komme til USA for så å oppdage at man har fått mye mindre i Stup-stipend enn andre journalister fordi man omfattes av en annen Stup-ordning (som det ikke informeres om på nettsidene der man søker over hodet).

Studiested: https://gambithillandknowlton.no/washington-seminaret/