Logg inn

Virkelig Storytelling i NYC

Beskriv prosjektet ditt.

Har lenge hatt lyst til å fordype meg i dramaturgi, og da spesielt i forhold til dokumentarfilm. Ønsket derfor å delta på Robert McKee's legendariske "Story"-seminar i New York. Hans nedbrytning av gode filmhistorier i dramaturgisk oppbygning har blitt legendariske, og er en evig referanse når man jobber med historiefortelling. Hans kurs er i all hovedsak rettet mot spillefilmen, men der ligger også hovednøklene til å forstå dramaturgiens spilleregler. For å rette meg mer inn mot mitt arbeidsfelt med TV-dokumentar, tok jeg også privattimer med professor Deirdre Fishel. Hun foreleser i "Script analysis" og "Screenwriting" ved New School og City College i New York, og har regissert flere prisvinnende dokumentarfilmer. Hun tok 1500 $ for en ukes kurs (2100$ om man er to - om noen andre fra STUP søker på det samme opplegget). Hun tilpasset opplegget slik at det fulgte i dagene rett etter Robert McKee's sitt "Story"-seminar. Koster 865$.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har i de siste årene jobbet mye med 30-minutters-dokumentarformatet, og særlig innenfor kulturfeltet. Kurset hjalp meg i forhold til planlegging, gjennomføring, redigering og evaluering av nettopp disse prosjektene!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Robert McKee er en spesiell type. Han forteller deg mye du allerede vet, men setter det ypperlig inn i kontekst. Fine folk fra hele verden på kurset. Han følger sin bok "Story" ganske slavisk, så les heller boka etter kurset, om du allerede kan en god del om dramaturgi! Å ha privattimer med Deirdre Fishel var en flott og noe underlig opplevelse, på hennes kjøkken sør i Brooklyn. Du får mer ut av timene om du har et konkret prosjekt å jobbe med når du er der. Hun ga meg mye film-titting i lekse. Masse bra! Klok dame.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

McKee tilbyr en fagforenings-rabatt for profesjonelle. NJ-medlemskap kvalifiserte.