Logg inn

Kurs i Adobe After Effects

Inne i AGI sine lokaler.
Inne i AGI sine lokaler.
  • Inne i AGI sine lokaler.
  • Inne hos FOX News. Det eneste bilde jeg fikk lov til å ta.
  • Utenfor FOX News.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på et to-dagers kurs for viderekomne i After Effects ved American Graphics Institute i New York. Jeg hadde ikke så veldig mye erfaring med After Effects fra tidligere og var litt usikker på om nivået ville være litt for høyt for meg. Jeg brukte derfor litt tid før jeg dro, på basic-tutorials på nettet. Da jeg kom dit var det bare jeg og en til som var kurset. Det var et annet Adobe-kurs som måtte ha vårt kursrom, så vi fikk et mindre rom. De hadde derfor avvist deltakerne som bodde i New York og nærområdet. Dette passet egentlig veldig bra for da fikk jeg tettere oppfølging og kunne spørre om ting som innføringskurset dekket. Totalt sett fikk jeg mye mer utbytte av kurset jeg valgte enn om jeg hadde tatt innføringskurset i stedet. Det var et ganske intenst kurs og vi gikk gjennom mye. Jeg satt med egen laptop rett ved siden av kursholderen. Det var praktiske oppgaver som vi utførte fortløpende.

I tillegg var jeg også en dag innom Fox News for å se på arbeidsflyten der. Fikk en omvisning på grafisk avdeling. Bruken av live grafikk der var større enn TV2. Opptil 20 personer var involvert i regiavviklingen av grafikk. After Effects brukte de ikke så mye, men de hadde planer om å øke den. De var i en oppgraderings-periode. Ellers brukte det mye Flame til grafisk produksjon og Viz til live-grafikk. Men de var såpass strenge at jeg ikke fikk tatt noen bilder og jeg kunne heller ikke få noe skriftlig om produksjonen. Derfor var nok ikke dette besøket noe som ga særlig faglig utbytte, men det var likevel litt interessant å få med seg.

Hva gjør dette relevant for deg?

Vi har nylig tatt i bruk After Effects på jobben i promoproduksjon. Først og fremst til grafikk/payoff. Dette har gjort at den daglige bruken går enklere og raskere for min del. Kurset har også gitt med en innføring i slik at jeg har mulighet til å kunne bruke det til andre kreative løsninger, spesielt innen promo. Dette krever dog en del egeninnsats/utvikling for å få til. Kurset har gitt meg en mulighet til å utvikle meg videre i bruken av After Effects.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg syns kurset passet bra til mitt bruk. Det er ikke sikkert jeg får bruk for alt vi gikk igjennom, men det meste følte jeg var relevant. Siden After effects er et program med et utall av funksjoner og muligheter, så er selvfølgelig et todagers kurs alt for lite til å bli stødig i bruken på det vi gikk i gjennom. Men det ga et godt grunnlag for videre utvikling. Siden vi bare var to var det mye lettere å stille spørsmål og be om repetering. Jeg fikk også mulighet på slutten av dag to til å be om gjennomgang av tema som passer meg i min jobb. Jeg føler jeg fikk et godt utbytte ut fra lengden av kurset, men skulle fjerne hatt flere dager og lært enda mer. Dyktig kursholder.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg vil anbefale andre å gå for viderkommen-kurs. Hvis man aldri har vært innom After Effects så bør man selvfølgelig ikke hive seg rett på det. Men min vurdering, uf fra det jeg hørte om innførings-kurset, så vil man sitte igjen med litt lite utbytte ved å kun ta det. Så enten begge kursene eller sette seg litt inn i det på forhånd og så gå for viderekommen kurs.

Studiested: https://www.agitraining.com/