Logg inn

Bedre bilder!

Foto: Mari Mellum
Foto: Mari Mellum
  • Foto: Mari Mellum
  • Foto: Mari Mellum
  • Foto: Mari Mellum
  • Foto: Mari Mellum

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg gjennomførte NKIs nettkurs i foto, «Fortell med bilder», og deltok på en fotoworkshop i India. Nettkurset består av tre pensumbøker, materiell fra NKI og fire innsendingsoppgaver. I hver oppgave skal man sende inn en rekke bilder med begrunnelser for komposisjon, tekniske valg osv. Fotoworkshopen varte i to uker og fant sted i Jodhpur og Mandawa, med 14 deltagere på ulikt nivå.

Reisen var organisert av Temareiser og ble ledet av fotografene Tine Poppe og Linda Cartridge, men ettersom førstnevnte ble skadet var det sistnevnte som sto for det meste av kurset. Det ble gitt opplæring i kamerainnstillinger og redigering i Photoshop for de som trengte det. De fleste dager var vi ute og fotografere på egenhånd. På kveldstid ble deltagernes bilder diskutert og evaluert.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg ønsket å ta bedre bilder til sakene jeg skriver. Det var nyttig med et fotokurs med fokus på det tekniske og deretter en workshop med kurs i Photoshop samt tilbakemelding og veiledning i bildestil og personlig uttrykk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Nettkurset: Fordelen med nettkurs er fleksibiliteten, ulempen er at man ikke får noe miljø rundt seg. Kursmateriellet er ikke så godt skrevet, men det er i tillegg tre pensumbøker, hvorav den mest interessante var Kenneth Kobrés «Photo Journalism, The professionals' approach». Tilbakemeldingene fra kursleder har vært omfattende og inspirerende. Fotoworkshopen: En interessant og lærerik fotoreise. India byr på flust av motiver for portrett- og reportasjefoto, som var sjangrene jeg jobbet mest med. Imøtekommende folk gjorde det lett og spennende å fotografere der. Begge fotografene var dyktige og inspirerende, og det var synd bare en av to kunne delta i særlig grad.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Nettkurset var mer tidkrevende enn jeg hadde forutsett, ettersom det var så mange bilder til hver innsending og en del skrivearbeid til hvert bilde. Workshopen var veldig lærerik, med kontinuerlig fotografering, redigering og tilbakemelding. Deltagerne bestemmer selv hvilke typer prosjekter eller fotografier de vil jobbe med. Dersom man ønsker å lage egne reportasjer eller forfølge egne prosjekter er det stort rom for det.

Studiested: http://www.nki.no