Logg inn

Fotokurs og utvikling i Cape Town

Bymiljø - Woodstock - Cape Town
Bymiljø - Woodstock - Cape Town
  • Bymiljø - Woodstock - Cape Town
  • Langa Township - barnehage
  • Grafitti - Woodstock - Cape Town
  • Grafitti - The Big Scary Wolf - Cape Town
  • Langa township - Shane

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg søkte stipend (STUP) for å finne min egen stil innen fotografering av miljøer og folk, dokumentarisk og kunstnerisk. Jeg kjøpte en "one to one" intensiv fotokurspakke med Cape Photographic Company som strakk seg over 4 og en ½ dag. Vi la opp kurset med 2 dagers opphold, imellom praktiserte jeg det jeg hadde lært og det viste seg å være veldig bra. Min mentor Peter Haarhoff delte altså opp kurset i 4 deler: Natur, urbant liv, arkitektur/graffiti, mennesker/portrett/situasjonsbilder i towships og ville dyr/safari.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber som journalist på nett og sosiale medier for NRK Super, noe som krever at vi som jobber på desken er gode på visualisering. Vår målgruppe strekker seg fra 2-12 år. NRK Supers forside har hovedsakelig fokus på barn fra 7+. Vi har regelmessig fokusgrupper og der har det kommet frem at vår målgruppe ikke liker å lese mye tekst på nett. Det gjør at vi fokuserer på å visualisere sakene våre med bilder, lyd og video.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Forsiden/nrksuper.no har hatt 115 817 592 klikk så langt i år ( i skrivende stund - 11.desember 2015), noe som gjør oss til den største tilbudet for barn på nett. Jeg ønsket å bli sterkere på visualisering, og fotografering er jo nettopp grunnleggende for det. Cape Town ble derfor et naturlig valg, siden det er utrolig fotovennlig og vakkert.

Kurset startet intenst og grunnprinsippene ble gjennomgått. Deretter var det rett over på komposisjon, ulike teknikker, finne motiver og få det beste utsnittet. Peter var svært kunnskapsrik, pedagogisk og morsom, både innenfor foto og det historiske Sør Afrika. Selv har han mer enn 20 års erfaring som fotograf. På kurset brukte han Canon EOS 5d, selv brukte jeg Canon EOS 60d. Jeg hadde også 3 forskjellig linser med meg noe jeg fikk godt nytte av ved portrett og ville dyr fotografering. Hans kunnskaper om Canon gjorde at jeg kunne levere det aller beste ut av enhver situasjon.

Dagene ble lange - fra kl. 04.30 til 18-20. Dette for å få med oss lysets variasjoner. Siden det var "one to one" kurs ble fotoene evaluert fortløpende mens vi var ute. Skulle gjerne hatt mer tid til evaluering i etterkant av hver dag, og fått praktisert mine nye kunnskaper mer på de sammen stedene han tok meg med på - noe som var vanskelig å oppsøke alene fordi det krevde grundig lokalkjennskap og avtaler. Kurset er det beste jeg har hatt noen gang, og jeg ble kjent med en ny og kreativ side av meg.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

"One to one pakke" skreddersydd fotokurs - passer for alle; fra nybegynnere til videregående. Krever et godt kamera, og at du lærer deg grunnleggende prinsipper som lukkertid, lysåpning og andre basis funksjoner med kameraet i forkant.

Studiested: http://www.capephotoco.co.za/