Logg inn

Foto-workshop i India

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg dro på en 14-dagers fotoworkshop i Rajasthan i India. Workshopen ble ledet av fotografene Tine Poppe og Linda Cartridge. Det var 18 deltakere med som alle hadde ulik tilnærming til foto. Dagene startet gjerne grytidlig med fotografering. Midt på dagen hadde vi undervisning i fotografi og billedbehandling for så å gå ut og fotografere igjen. Hver kveld måtte vi plukke ut 3 bilder vi ville vise frem, hvor et av dem ble nærmere evaluert. Det var lagt opp til tilbakemeldinger både fra kursholderne og fra deltakerne. Dette fungerte veldig bra. Den siste uken fotograferte vi hele dagen og hadde evaluering på kveldene.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er vant til å filme og klippe sammen historier ved hjelp av levende bilder. Derfor var det inspirerende å jobbe med stills-fotografering - å kunne fokusere på at ta et bilde som forteller historien. Vi fikk mange nyttige tips av kursholderne, ikke bare fototeknisk, men også på billedbehandlingen etterpå. India er et utrolig spennende land å fotografere i. Landet er fullt av visuelle inntrykk – det er fargerikt og annerledes. Når du får mulighet til å fotografere så mye i 2 uker, trener du øyet til å se bilder og man blir flinkere til å se og stole på de situasjonene som dukker opp. Det var også veldig nyttig, kjekt og ikke minst lærerikt å diskutere bildene med de andre deltakerne.

Det kunne til tider være utfordrende å tilnærme seg menneskene du ville fotografere, gå tett, men etter hvert som man lærte kulturen å kjenne gikk det bedre. Inderne er veldig nysgjerrige og åpne, og det hendte ofte at man ble invitert hjem til folk. Om du ikke vil spise maten, så takk alltid ja til Chai te. Det er et tegn på gjestfrihet. En kopp Chai te kan gi fotografen nødvendig tilgang til gode fotosituasjoner. Jeg lærte også noe annet som er høyst relevant for min daglige jobb: Det er nødvendig å bruke tid for å oppnå tillit!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg synes det var en bra og lærerik workshop som ga meg mye, og India som reisemål var et godt valg – fargerikt, inspirerende og spennende. Det å få muligheten til fordype seg i fotografering og samtidig bli kjent med landets kultur var en perfekt kombinasjon! Hvis jeg skulle ønsket meg noe mer, måtte det være flere konkrete oppgaver, mer evaluering og individuell oppfølging av bildene vi tok.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det viktigste er å tørre og utfordre deg selv - og velge noe du har skikkelig lyst til å gjøre! Sjekk om opplegget er profesjonelt og bra slik at du får utbytte av deltakelsen. Dette er i hvert fall noe jeg kunne ha tenkt meg å gjøre oftere! Min erfaring er at det er veldig lærerikt og inspirerende å delta på denne type workshop. Det er en flott øvelse for fotografer i kunsten å oppnå tilgang når miljøet er så fremmed.