Logg inn

Gøy med tall (og bokstaver)

Beskriv prosjektet ditt.

Som journalist har jeg ofte hatt behov for kunnskaper om økonomi og regnskap. Jeg ønsket å studere bedriftsøkonomi på BI for å få en bedre forståelse av økonomi og økonomiske sammenhenger i bedrifter.

Hva gjør dette relevant for deg?

Bedre kunnskaper om økonomi er nyttig enten jeg skal skrive saker, ha ansvar for et budsjett eller drive mitt eget firma. I dagens medieverden er det definitivt ingen ulempe å ha god forståelse for økonomi. Det var veldig morsomt å lære noe helt nytt, og vi hadde en fantastisk lærer som gjorde gråstein om til gull. Vi lærte å lese regnskap og regnskapsposter, og å følge kontantstrømmer i budsjettet. Dessuten lærte vi å regne på driftsmarginer, sammenhengen mellom pris og omsetning, og mye mer. Jeg synes kurset var veldig nyttig, både som journalist og privatperson.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette er et kjempebra kurs for dem som føler at de ikke forstår økonomi. Læreren er veldig flink til å forklare vanskelige ting på en enkel måte. Dermed sparer du deg selv for mye trøbbel ved å møte opp til alle timene. Minuset med kurset, var at det var veldig eksamensorientert. For meg som ville tilegne meg kunnskap, heller enn å lære de beste triksene for å bestå eksamen, var det litt dumt.

Studiested: https://www.bi.no/kurs-og-programmer/grunnleggende-bedriftsokonomi/forside/