Logg inn

Spansk i Nerja

Beskriv prosjektet ditt.

Etter mange år på desken og mange besøk i Spania ønsket jeg å lære meg spansk. Det er verdifult i hverdagen som journalist å kunne enda et språk. Det er vanskelig i en turnus å få til kurs på kveldstid. Derfor var et tre ukers spansk-kurs i Nerja med støtte fra Stup en god løsning. Jeg gjennomførte kurset på skolen "Escuela de idiomas Nerja" http://www.idnerja.com/ . Jeg kombinerte dette med en del reiser i nærområdet i ukedagene og steder lenger unna i helgene for å møte spanjoler jeg kunne bruke spansken på . Etter tre uker med spansk i Nerja kom jeg opp på et niva hvor jeg klarte å gjøre meg greit fortstått.

Hva gjør dette relevant for deg?

Mitt mål var å komme opp på et greit nivå i Spansk slik at jeg senere hadde noe å bygge videre på. Men noe mer øvelse vil jeg kunne følge med på spanske medier og senere gjennomføre interjuer på spansk. Dette vil gjøre det enklere å komme nærmere på folk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg gjennomførte et tre ukers kurs med fire timer hver dag. Skolen var proff og lærerene dyktige. Sammen med hjemmearbeid på 1-2 timer hver dag ga dette resultater. Skolen hadde også et stort aktivitetsprogram som gjorde at man ikke trenger å bli sittende alene på kveldene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg fant en skole som noen jeg kjente hadde gått på før. På denne måten var jeg nokså sikker på å få et godt undervisningsopplegg fra første dag.