Logg inn

News Video Workshop i Norman, Oklahoma

Gruppe G.
Gruppe G.
  • Gruppe G.
  • I arbeid
  • Foredrag med Joe Little

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har deltatt på en svært nyttig og bra workshop. Deltagerne var med unntak av to danske tv-fotografer, et par canadiere og meg, kun fra USA. Kursdagene varte fra 08.00-19.00 og senere hver eneste dag.

Vi hadde flinke og engasjerte foredragsholdere, hentet fra hele USA. De var svært kunnskapsrike og villige til å dele av kunnskapen sin. Deltagerne fikk krevende oppgaver underveis.

Tre dager skulle vi lage korte videoer etter strenge regler og forutsetninger. Resultatet ble vurdert gruppevis i etterkant. Det er mulig å være med som deltager, uten å filme, men å bli strengt vurdert i grupper på 12-15 var svært givende og lærerikt.

Totalt var vi i overkant av 120 personer, inkludert foredragsholderne. Workshopen dreide seg for det meste om videoproduksjon for nyheter. Lyd, lyssetting ble gitt noe tid, mens videoopptak, planlegging og redigering fikk hoveddelen av tiden.

Hva gjør dette relevant for deg?

Video er blitt en stor og viktig del av multimediehverdagen min. Kunnskapen fra oppholdet var veldig konkret og lett å begynne å bruke i hverdagen hjemme.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det er det beste kurs/ workshop jeg har deltatt på. Hver dag var krevende, men samtidig lærerik. Kan sterkt anbefales for dem som har begynt med video, men ikke føler at han/hun mestrer hverdagen godt nok. Her deles det villig vekk av kunnskap.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det lønner seg å være forberedt på streng vurdering. Å sitte i ”the hot seat” er ikke for dem som tror de allerede kan alt. Dette er en workshop for dem som vil lære og bruke så godt som all tid under oppholdet til dette. Det forventes redigeringskunnskap, eget kamerautstyr og stativ. Egen bil er svært nyttig.

Studiested: https://nppa.org/training/news-video-workshop