Logg inn

Harvard Trade Union Program 2016

Graduation Day, Harvard Trade Union Program 2016. Lykkelig stipendmottaker nr 2. fra v i 3. rekke.
Graduation Day, Harvard Trade Union Program 2016. Lykkelig stipendmottaker nr 2. fra v i 3. rekke.
  • Graduation Day, Harvard Trade Union Program 2016. Lykkelig stipendmottaker nr 2. fra v i 3. rekke.

Beskriv prosjektet ditt.

I januar-februar 2016 gikk jeg på et intensivt seksukers program på Harvard Law School, the Harvard Trade Union Program (HTUP). Programmet er rettet mot ansatte og tillitsvalgte i fagbevegelsen. Dette er noen av temaene: - Politiske, sosiale og økonomiske utfordringer i arbeidslivet. - Kjerneutfordringer for fagbevegelsen i årene framover. - Strategisk planlegging. - Ledelse og organisatorisk endring. - Politisk historie med særlig vekt på arbeiderbevegelsens historie. - Arbeidsrett/jus. Studiet koster USD 14.000 (inkl opphold i delt leilighet) og ble finansiert med NKR 79.000 fra STUP, resten ble dekket av arbeidsgiver.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist i Fagbladet har jeg arbeidslivsjournalistikk som hovedområde. Målet med studiet var å få påfyll av kunnskap om eksisterende og framtidige utfordringer for fagbevegelsen. I tillegg så jeg det som en unik mulighet til å etablere verdifulle kontakter internasjonalt.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss: - Et skikkelig "kick" å være heltidsstudent på Harvard. Krevende, slitsomt og veldig lærerikt. Vi hadde forelesninger hver dag fra 9-17, og i tillegg mye hjemmearbeid til neste dag. Svært dyktige og godt forberedte forelesere, noen av dem kjente profiler fra amerikansk akademia og politikk. - Fantastiske medstudenter som jeg lærte nesten like mye av som av selve studiet. De fleste var amerikanere, noen kanadiere og australiere, tre europeere. Minus: - Når amerikanerne sier at noe er internasjonalt, betyr det oftest at de i tillegg til US også har Canada med. Slik også på HTUP. Problemstillinger/caser var i hovedsak hentet fra Nord-Amerika der fagbevegelsen har helt andre betingelser og utfordringer enn hos oss. - Jeg var eneste journalist på kurset, og noen av temaene var svært perifere for meg. En liten (morsom) detalj: - I søknadsprosessen prøvde jeg å finne ut om det var nordmenn som hadde gått på HTUP tidligere, men fant aldri ut av det. På instituttet fikk jeg tilgang til arkivet, og der lå svaret: Sist de hadde en nordmann som student var i 1963 - og studentens navn var Bjartmar Gjerde.

Studiested: www.law.harvard.edu/programs/lwp/HTUPmission.html