Logg inn

Fotoworkshop i Los Angeles

Jeg slapper av etter en mislykket fotosession på Venice Beach. Lærer mest av feilene man gjør!
Jeg slapper av etter en mislykket fotosession på Venice Beach. Lærer mest av feilene man gjør!
  • Jeg slapper av etter en mislykket fotosession på Venice Beach. Lærer mest av feilene man gjør!
  • Full flash mot hvit vegg - Gunn, venn og makeup artist.
  • Sidelys i studio - Amanda, fotolærer og ex-skuespiller.
  • Åpen skygge portrett - Oliver, medstudent og feltarbeider i FNs flyktningeavdeling.
  • Naturlig sidelys - Kevin, nabo, ex-proff rugby spiller og skuespiller student
  • Naturlig Rembrandt sidelys - Lilian, nabo og russisk popstjerne
  • Åpen skygge portrett - Ramone, nabo og Haitisk prins.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg meldte meg på 4 ukers fotokurs ved New York Film Academy (NYFA) i Los Angeles med store forventninger om den “outwardbound experience” som de reklamerte med. Tre uker før avreise ble kurset avlyst. Jeg insisterte på individuell undervisning, ettersom visa, leilighet og flybillett var forhåndsbestilt og ikke kunne endres. Dermed endte jeg opp med et begrenset antall individuelle timer som visstnok skulle gi meg samme uttelling som et fullt kurs. Og visst, jeg lærte mye om lyssetting, både bruk av blitz og dagslys. Jeg fikk også lyninnføring i photoshop og Lightroom, et komplisert program for å lagre, behandle og dele digitale bilder. På slutten fikk jeg også en smakebit på den mer teoretiske delen av programmet, der komposisjon, billedforståelse og historikk sto sentralt. Heldigvis fikk jeg også være med en 8 ukers gruppe ut i felten, der vi anvendte ny kunnskap om 3-punkts-lyssetting. Og der jeg omsider fikk gleden og nytten av medstudenter.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som journalist med stor interesse for det visuelle uttrykket,var dette en viktig boost. I situasjoner der jeg selv må illustrere artiklene mine, står jeg nå adskillig bedre rustet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det er vanskelig å bedømme et kurs som ble avlyst, men den såkalte individuelle undervisningen jeg endte opp med, som skulle gi meg tilsvarende kunnskap, var ikke ideell. Vi kom sent i gang, timene hopet seg opp på slutten og den viktige lightroom-undervisningen begynte ikke før tredje uken. Men når vi først var i gang, var særlig den praktiske undervisningen utendørs nyttig og inspirerende. Folk jeg snakket med som hadde tatt det vanlige 4-ukers-kurset var ganske fornøyd.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Fire uker er et bra stykke tid for virkelig å lære noe nytt, og det er få skoler som tilbyr dette. Mitt inntrykk er at NYFA New York har et mye mer effektivt og allsidig program enn NYFA i Los Angeles. Hvis LA likevel er ditt foretrukne sted; meld deg på det månedskurset som i praksis er begynnelsen på et 8-ukers kurs, de blir sjelden avlyst.

Studiested: www.nyfa.edu/losangeles