Logg inn

Ukeskurs i Adobe Photoshop og InDesign

Veldig fornøyd med gjennomført kurs!
Veldig fornøyd med gjennomført kurs!
  • Veldig fornøyd med gjennomført kurs!
  • Vi gjorde flere øvelser i Photoshop, og lærte blant annet å fjerne en person fra et bilde.
  • Lærerne på kurset var svært dyktige.
  • Nok en øvelse i Photoshop.
  • Qross sørget for påfyll av energi..
  • I InDesign var en av øvelsene å lage et kort.
  • Brosjyre ble forsøkt laget på siste kursdag i InDesign.
  • Vi fikk utdelt kursbøker i både Photoshop og InDesign.
  • Kursbevis er greit å ha med seg videre!

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok fra 13.6.16 - 17.6.16 på 5-dagerskurset Ukeskurs i Adobe Photoshop og Indesign ved Qross kurssenter i Oslo. Kurset er et nybegynnerkurs, og hadde som hensikt å gi elevene en grunnleggende innføring i de to programmene.

De første to dagene av kurset var viet Photoshop. En kunnskapsrik og svært dyktig lærer, tok oss gjennom blant annet grunnleggende bruk av de viktigste verktøyene, montasjeteknikk og organisering av bilder og grafikk med Adobe Bridge. Vi var bare syv personer de to første dagene, noe som førte til at det også var mulig å få god personlig veiledning. Vi fikk også utdelt boken "Adobe Photoshop CC 2015 release", og gjorde øvelser fra denne.

Dag 3-5 var viet InDesign. Dette var i praksis et helt nytt kurs, med nye deltakere foruten om meg og en annen elev som også hadde vært på Photoshop-kurset. Kurset var fulltegnet, så vi var ca 15 stykker. Også her må læreren fremheves som svært dyktig, pedagogisk og kunnskapsrik. I løpet av de tre dagene kurset varte, ble vi gjort kjent med arbeidsområde, menyer, paneler og verktøy i InDesign. Vi jobbet med tekst- og grafikkrammer, og gjorde øvelser der vi laget et kort og en brosjyre. Siste kursdag var det satt av tid til å jobbe med egne prosjekter.

Hva gjør dette relevant for deg?

Bilder og artwork av god kvalitet er svært viktig for å promotere TV 2s programmer blant annet på interne plattformer, hos eksterne samarbeidspartnere på EPG og i TV-guider. Jeg jobber daglig med å tilrettelegge tekst, bilder og logoer som benyttes på nevnte steder. Det er derfor svært nyttig for meg å bli bedre kjent med Photoshop, og få grunnleggende kjennskap til InDesign. Jeg har lært mye som jeg kan jobbe videre med, og opplevde kurset som svært relevant.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er svært godt fornøyd med kurset. Qross har lærere som jobber for Adobe, og de har dermed en svært god kunnskap om programmene de underviser i. I tillegg opplevde jeg dem pedagigisk sterke, rett og slett veldig gode lærere. Jeg synes også at kurset var tilrettelagt slik at både nybegynnere og de som hadde noe erfaring i programmene kunne få nytte av det.

Ideelt sett kunne kanskje også det siste kurset hatt noe færre elever, men det var fullt mulig å få god hjelp og veiledning av lærer også her.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg vil absolutt anbefale dette kurset! Har man mulighet kan det kanskje være lurt å ta kurset som to separate moduler, slik mange også gjør. Å gå til et helt nytt program fra den ene dagen til den andre, var kanskje ikke ideelt, og det kunne vært greit å hatt tid til å jobbe med det første programmet på egen hånd en periode før man begynte å lære seg noe nytt. Men for min del som bor i Bergen, ble det å ta alt på en uke den mest praktiske løsningen. Anbefaler også å ha siste versjon av programmene tilgjengelig på jobb eller privat før eller etter kurs, slik at man kan jobbe videre på egen hånd umiddelbart etter et inspirerende kurs.

Studiested: http://www.qross.no/