Logg inn

Digital kommunikasjonsledelse på BI

Fra NYU-samlingen i januar 2016.
Fra NYU-samlingen i januar 2016.
  • Fra NYU-samlingen i januar 2016.

Beskriv prosjektet ditt.

Digital kommunikasjonsledelse er en del av Executive Master of Management - programmet på BI, og utgjør 30 studiepoeng. Studiet går over et år, og består av fem samlinger á 4 dager hver. En av samlingene holdes ved New York University. Man leverer en 30 siders prosjektoppgave og får en tre dagers hjemmeeksamen på slutten av studiet.

Studiet tar for seg den digitale utviklingen og hvordan den påvirker både organisasjon, medier og samfunn. Gjennom spennende forelesninger av både BI-ansatte og eksterne forelesere, får man en større forståelse for drivkreftene bak medieutviklingen. Digitalisering, nettverkseffekter, delingsøkonomi og sosiale medieplattformer er alle sentrale begreper.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg ønsket å ta dette studiet først og fremst fordi jeg har mest erfaring fra trykte medier. Jeg har de siste årene også jobbet mer digitalt, hvor jeg har lært meg ulike publiseringsløsninger og SEO, men jeg savnet et større perspektiv på den digitale utviklingen. Dette studiet har definitivt gitt meg en dypere forståelse for hvordan dette fungerer. I tillegg står man fritt til å velge hva man skal skrive oppgave om, og her får man mulighet til å fordype seg i det man måtte ønske. Jeg skrev om kommunikasjon med kunder på Facebook, og lærte enormt mye om dette. Det er mulighet for å jobbe i grupper. I tillegg vil jeg si at det var svært lærerikt å treffe andre studenter som alle på en eller annen måte jobbet med kommunikasjon i ulike bransjer.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg synes det var et godt opplegg, og mange spennende forelesere. Modulen i New York var også spennende. Det jeg savner var litt mer struktur i studiet. Det var til tider vanskelig å få begrep om pensumlitteraturen i forhold til de ulike modulene. Det var veldig "fritt" og på en måte hadde jeg nok hatt behov for litt mer struktur.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Mitt beste tips er å starte tidlig med å lese pensum og tenke hva du ønsker å skrive oppgave om. Gjør det enkelt for deg selv. Velg en problemstilling som det er lett å finne teori til. Dette er et omfattende studie, og jeg synes det var veldig mye å gjøre. Jeg kom alt for sent i gang med oppgaven, og selv om det gikk bra til slutt, hadde jeg en ekstremt stressende mai måned. I etterkant skulle jeg også ønske at jeg hadde lest mer jevnt over hele året.

Studiested: https://www.bi.no/kurs-og-programmer/digital-kommunikasjonsledelse/forside/