Logg inn

Spennende vinstudie

Etter et halvt års knallhardt studie er man ferdig utdannet sommelier.
Etter et halvt års knallhardt studie er man ferdig utdannet sommelier.
  • Etter et halvt års knallhardt studie er man ferdig utdannet sommelier.
  • Endelig bevis på at man er en sommelier.
  • Kurset byr også på besøk av kjente produsenter. Vanskelig å spytt ut denne her.

Beskriv prosjektet ditt.

Fra januar til 21. juni har jeg vært med på vinstudie hos kulinarisk akademi. Det inneholdt 6 uker med studier, vintur til Tyskland og to dager eksamen i juni. Jeg har smakt på rundt 1000 viner og lest mange tusen siden med teori om druer, produsenter, regioner, historie, osv. Dagene har vært intense fra kl. 09.00-18.00 med mye teori i starten, før vi har smakt på drøye 20 viner hver dag. Eksamen besto i en blindtest av 6 viner på to timer og en heldags skriftlig eksamen. Mandag 8. august hentet jeg diplom og drueklase-pin som bevis for bestått eksamen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg skriver mye om mat og restauranter i Aftenposten, og dette kurset har gitt meg innsiktsfull lærdom i et område som stadig blir mer populært. Jeg har også knyttet mange nye kontakter i bransjen som jeg vil kunne dra nytte av videre.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset har vært meget spennende og lærerrikt. Jeg har lært utrolig mye om dyrking av vin, druetyper, historie, geografi, produsenter, osv, samt smakt masse ulike typer vin. Blindtesteksamen beviste at man har lært masse på kurset. Dette er et intensivkurs på 6 mnd som krever mye lesing og at man er til stede på alle undervisningsdager. Jeg har brukt de fleste kvelder og nesten alle helger til å lese, for dette er et krevende kurs.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg kjøpte 1000 tykke pappkort hvor jeg skrev ned det viktigste fra pensum. Disse flashcardsene var ideelle til å ha med på buss, trikk, t-bane, reiser, for dette studiet krever MYE pugging! 10 av 50 studenter strøk på kurset, så her må man pugge masse. Et annet viktig poeng er å danne en studiegruppe med en gang! Få med deg 4-6 andre og start med egne smakinger hjemme. Vi hadde en gruppe på 5 som hadde egne smakinger hver uke hvor vi smakte på 6 viner. En smart måte som du lærer mye av og som er et must opp mot eksamen.

Studiested: http://kulinariskakademi.no/