Logg inn

Arabisk i Jordan

Vi var fem elever i klassen og hadde to flinke lærere.
Vi var fem elever i klassen og hadde to flinke lærere.
  • Vi var fem elever i klassen og hadde to flinke lærere.
  • Vi pugget omtrent 50-80 nye ord i uka.
  • Det blir ofte sagt at Amman er en kjedelig by, men jeg elsket den.
  • Jordan er et lite land, og i helgene dro vi på turer. Dette er guiden Ibrahim i Wadi Rum.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg studerte arabisk i ni uker ved Qasid Arabic Institute i Amman i Jordan. Sommerkurset er et intensivkurs, og skal tilsvare et helt år med arabiskstudier på et universitet. Universitetet i Oslo og og prestisjetunge universitet som Harvard og Yale sender studentene sine til Qasid, men det er åpent for hvem som helst som vil lære arabisk. Jeg fant frem til Qasid på egenhånd, og valgte studiestedet fordi det virket som om kvaliteten var høy. Jeg begynte på det laveste nivået, der vi jobbet med alfabetet og grunnleggende grammatikk i to uker. Etter ni uker kunne vi lese, skrive historier på omtrent 100 ord (uten hjelpemidler) og snakke om kjente temaer som oss selv, familien vår, hva vi jobbet med og studerte, været, hva vi likte og ikke likte, fritidsaktiviteter og lignende. Vi studerte moderne standard arabisk (MSA), men det var mulig å studere dialekt ved siden av for de som ønsket det.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er nyhetsjournalist og jobber mye med fremmedkrigere og terrorisme. I den sammenhengen er arabisk et relevant språk. Jeg ser på kurset som et godt grunnlag til å studere mer arabisk. Nå fungerer språket som en nyttig døråpner.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er veldig fornøyd med utbyttet jeg fikk av å studere på Qasid. Lærerne er utrolig dyktige, administrasjonen var fleksibel og miljøet var godt. Arabisk er et vanskelig språk å lære seg og tempoet var veldig høyt. Vi hadde fire timer med undervisning hver dag, og det var forventet at vi jobbet med lekser i 4-8 timer i tillegg. Det er viktig å være motivert og klar til å bruke mye tid på studiene for å henge med i timene. Vi hadde prøver underveis, og en eksamen midtveis i semesteret og en på slutten.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg lærte meg alfabetet og noen ord og uttrykt før jeg kom til Amman. Det var nyttig.

Studiested: http://www.qasid.com/