Logg inn

Datavisualisering ved The Guardian

The Guardian ligger i området rundt King's Cross St. Pancras, et område i rivende utvikling
The Guardian ligger i området rundt King's Cross St. Pancras, et område i rivende utvikling
  • The Guardian ligger i området rundt King's Cross St. Pancras, et område i rivende utvikling
  • Mye historie i veggene - bokstavelig talt
  • Tobias Sturt, creative director i selskapet Graphic hos the Guardian som holdt kurset
  • Adam Frost, innholdsdirektør hos Graphic hos the Guardian.
  • The Guardian

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å lære mer om hvordan man med enkle grep kan bruke grafikk og design til å fortelle historier på en ny måte, digitalt. Jeg visste at de hadde et slikt kurs hos The Guardian – Data Visualisation: A one-day workshop, og at de her blant annet skulle vise hvordan utilgjengelig data og statistikk kan gjøres om til fantastiske visuelle historier, både med statisk, tradisjonelle metoder (infographic) og til mer interaktiv grafikk som kan brukes digitalt.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som nyhetsleder for forbrukerstoff er det ofte vi kommer over ulik data og statistikk som vi helt sikkert kan fortelle på en ny og mer interaktiv måte. Men ofte gjør vi ting tradisjonelt og "slik vi alltid har gjort det". Jeg elsker grafikkarbeidet til feks Vox.com, og ønsker å fortelle historier slik de gjør.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det var høydtidsstemning å gå i gangene hos the Guardian, og stor stas med så flinke forelesere og formidlere som Adam Frost og Tobias Sturt. De gikk gjennom ulike grener av hvordan man kan presentere statistikk, noe som var lærerrikt og interessant. I tillegg fikk vi flere konkrete eksempler på hvordan man bør presentere statistikk og data redaksjonelt. Veldig bra med nøyaktig gjennomgang av eksempler, der man så på positive og negative måter å legge frem data på. Foreleserne hadde også lagt opp til to større gruppeoppgaver. Dette funket bra, selv om de fleste på kurset ikke hadde redaksjonell bakgrunn og vi dermed hadde svært ulik erfaringsgrunnlag. Et minus med kurset var at det ikke var lagt opp til arbeid direkte på PC, og vi dermed ikke fikk prøvd metodene ordentlig. Negativt at mange av eksemplene ikke vil funke så bra på mobil. Men vi fikk flere linker til ulike gratisprogram som jeg får teste i ettertid. Alt i alt lærrerikt og ikke minst inspirerende for å presentere journalistikken bedre og gjøre statistikken mer tilgjengelig.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg vil absolutt anbefale kurset, og generelt Masterclasses ved the Guardian. Profesjonelt lagt opp, og bra kurs. Tilgjengelig ettersom det ligger i London.

Studiested: https://www.theguardian.com/guardian-masterclasses/2015/aug/07/data-visualisation-a-one-day-workshop-tobias-sturt-adam-frost-digital-course