Logg inn

Engelsk 24/7

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg fikk STUP-stipend til språkkurs i England. I fire uker skulle skole-engelsken brushes opp, noe jeg følte sterkt behov for. Jeg valgte EF Språkreiser i London i september 2016, og opplevde skolen og undervisningsopplegget som bra. Elevene plasseres i klasse tilsvarende nivået du er på. En nettbasert test i forkant, samt en samtale med lærer, bestemmer nivået. Jeg ble plassert på nivå C1, og testen på tampen av kurset viste at jeg hadde utviklet engelskkunnskapene mine.

Undervisningen besto av klasseromsundervisning, forelesninger og arbeid i språklab (internett). Foruten vanlig engelsk, med temaer som f.eks. miljøvern og sosiale samfunnsproblemer, er det valgfag. Jeg hadde presentasjonsteknikk og forretningsengelsk som valgfag. Siden det ikke var noen andre norske der, i alle fall ingen jeg traff, måtte jeg forholde meg til engelsk også utenom selve undervisningen. Det gjaldt også på fritiden. Alt jeg foretok meg i London var basert på engelsk, noe som er svært lærerikt. Jeg snakket faktisk ikke ett ord norsk på disse fire ukene. Jeg begynte ikke å drømme på engelsk, men oppdaget at jeg etterhvert tenkte på engelsk. Det er et bra tegn!

Ef Språkreiser kan anbefales. Jeg opplevde at de tar godt vare på elevene sine, og er opptatt av at alle skal ha det bra og trives, ikke bare utvikle seg faglig. Dessuten er det lærerikt med klassekamerater fra hele verden. Man lærer mye om andre kulturer og samfunnsforhold. Det er en ekstra bonus.

Hva gjør dette relevant for deg?

Drammen er blitt en internasjonal by, og stadig oftere er engelsk arbeidsspråk i saker. Intervjuer må gjøres på engelsk, og dokumenter i saker er på engelsk. Da jeg kjente at jeg gruet meg til å ta fatt på saker med engelskspråklige kilder, var det tid for å gjøre noe med det. Jeg kjenner meg nå mye tryggere på engelsk som arbeidsspråk, og vil ikke kvie meg for å gå inn i saker hvor det kreves at man behersker engelsk, både muntlig og skriftlig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Plusser: Veldig lærerikt med medelever fra hele verden, og i alle aldersgrupper. Stort sett gode og engasjerte lærere. App med personlig timeplan o.l. EF-skolen har bra avtaler på bosted for elevene, og virker oppriktig interessert i at elevene skal lære og trives. Skolen har super beliggenhet, ikke langt fra The Eye. Hult Tower and Residence var veldig bra bosted. Minus: Klasserommene på EF-skolen er ikke optimale, de er små og det blir trangt der. Bare en tredel av klasserommene har pulter. Undervisningen er basert svært mye på å jobbe i par (læringspartner, på pedagogikk-språket), og i de små klasserommene kunne støynivået være overveldende når alle snakket. Det gjorde det vanskelig både å høre hva partneren sa, og å konsentrere seg om oppgaveløsning o.l.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vurderer du språkkurs i utlandet, gå for et hvor det ikke er en norsk gruppe som drar til et land. Når du ikke har mulighet til å snakke med landsmenn, lærer du svært mye også utenom selve undervisningstiden. EF-skolen tilbyr innkvartering hos vertsfamilier eller i studenthjem. Er du godt voksen, dropp vertsfamilie. De er for det første langt unna, så reiseveien til skolen/byen blir veldig lang. Og du har mer frihet på et studenthjem, selv om det koster litt mer. På studenthjem kan du ha egen liten leilighet, eller dele kjøkken/bad med to andre.

Studiested: http://www.ef.no/