Logg inn

Italienskkurs på Sicilia

Taormina
Taormina
  • Taormina
  • Det ble noen nye vennskap for livet. Her sammen med Adriana fra Argentina.
  • Ikke den verste skolegården

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg dro jeg til Sicilia og språkkurs ved Babilonia i Taormina i september -oktober 2016. Lokalene ligger midt i byen i en nydelig hage med frukttrær. Skolen tilbyr italienskstudier på ulike nivåer. Etter en innledende prøve, ble jeg plassert i en klasse med ca 10 andre elever fra hele verden og med et alderspenn fra 25 til 60 år. Det var 4 timer undervisning daglig, med fokus på samtale rundt ulike temaer, grammatikk, leseforståelse og skriving. I tillegg var det lagt opp til en god del hjemmearbeid etter skoletid. Jeg tok i tillegg ekstra undervisning med privatlærer den siste uken. Det skulle jeg gjerne tatt hele veien hvis jeg på forhånd hadde visst hvor effektivt det var.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber i Ekko i dokumentar og samfunnsavdelingen i NRK. Vi dekker aktuelle saker både i inn og utlandet. Vi reiser med jevne mellomrom til andre land dersom det er saker/ områder som kan være relevante for vårt program. Da er det selvfølgelig en stor fordel å ha kjennskap til språket. Jeg snakker spansk fra før og synes jeg nå har fått en bredere forståelse for de latinske språkene. Europa er relevant i og med at det er mange arbeidsinnvandrere fra sør-Europa og Italia er spesielt interessant med tanke på den store flyktningestrømmen som fortsatt kommer inn til Sicilia og andre italienske øyer i Middelhavet. Det er lite som tyder på at det avtar med det første.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss: Lærerne er stort sett høyt kvalifisert og engasjerte. Jeg likte aller best den delen av kurset som var samtaletrening og det var også derfor jeg tok noe ekstra av det. Veldig positivt at skolen også tilbyr arrangementer og foredrag på ettermiddagene, både rene sosiale ting som utflukter, matlaging, vinsmaking, men også veldig gode foredrag og filmfremvisning med samtale i for eller etterkant. Det er også en flott måte å få inn språket på. Minus: litt for mye fokus på grammatikk. Jeg kunne ønsket meg mer samtale i timen, og så får det heller være at grammatikken ikke blir helt perfekt. Noe grammatikk er nødvendig for å forstå oppbygningen av språket, men jeg synes det hadde for stor plass med halvparten av undervisningsdagen.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

En liten "advarsel": Taormina har veldig mange turister. Byen er spesielt vakker, så det er ikke vanskelig å forstå, men en annen gang ville jeg kanskje valgt en by som er litt mindre attraktiv for "hele verden" både fordi prisnivået er som i Norge og vel så det og fordi du mister litt av den autentiske følelsen. Positivt: Babilonia er en skole med stor alderspredning og det var en gledelig overraskelse for meg fordi jeg trodde de aller fleste ville være ungdommer i begynnelsen av 20-årene. Det viste seg å ikke stemme, så vi var en stor gjeng i alle aldre.

Studiested: http://corsi-di-italiano.babilonia.it/