Logg inn

Engelskkurs i Oxford

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg gikk tre uker på British Study Centres i Oxford. Jeg valgte maks antall timer per uke som skolen tilbyr og tok B30 General English Plus Business English for adults. Skolen har elever fra veldig mange forskjellige land noe som jeg likte veldig godt. De fleste elevene jeg gikk sammen med var rundt 20 år og skulle ta en eksamen for å komme inn på Universitet som mål for kurset, men det var et par tre andre også som var rundt min alder. Skolens opplegg er at en kan begynne hver mandag og bli hvor lenge en ønsker, så noen var der for mange måneder og helt ned i ei uke. Dagen er delt inn i tre økter med forskjellig «fag» og lærer; 09:10 – 12:00, 12:20 – 13:10 og 14:15 – 16:35. Fredager slutter undervisningen klokka 13:10. Man blir testet når man kommer, men det er viktig å si ifra om nivået føles litt enkelt. Jeg ble flyttet opp etter ei uke i et av «fagene» og etter to uker i et annet. I bakkant viste det seg at læreren hadde tenkt å tilby meg å gå opp også i disse timene etter ei uke, men ettersom han ikke spurte ble det først etter to uker. Etter at jeg ble flyttet opp ble også kurset mer nyttig.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er avhengig av å kunne kommunisere på engelsk både via e-post og i møter. Det er veldig lenge siden jeg lærte engelsk og både gramatikk, ordforråd og uttale trengte en oppfriskning.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

British Study Centres har studenter fra veldig mange forskjellige land. Dette er virkelig bra for miljøet, men det betyr også at mange har vanskeligheter med uttalen, mer enn jeg tror de fleste nordmenn har. Selvom jeg gikk på et adult kurs betydde det at de fleste var mellom 18 og 25 år. Det var egentlig bare veldig hyggelig, men vi hadde ei skolelei jente i en av klassene, som forstyrret oss andre litt.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg valgte å leie rom sentralt i byen via airBnb. Det var veldig praktisk å bo i gangavstand fra skolen og jeg var veldig fornøyd med vertskapet som også bodde i huset og som tillot meg å bruke hele huset. Det å bo privat gir en fin mulighet til å få praktisert språket også utenom skoletid. Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg fikk repetert grammatikk, fikk mer flyt i å snakke og lærte nye ord og utrykk.

Studiested: https://www.british-study.com/adults/english-language-courses/