Logg inn

Å gi ordene liv

Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer

Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer

Lytt ,skriv og lær av Niels Chr. Geelmuyden i Marrekech
Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer Lytt ,skriv og lær av Niels Chr. Geelmuyden i Marrekech
  • Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer

Skrive, lytte og lære i Marrakech med Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer

Lytt ,skriv og lær av Niels Chr. Geelmuyden i Marrekech

Beskriv prosjektet ditt.

Etter mange år som nyhetsjournalist i Aftenposten, fikk jeg for tre år siden nye utfordringer i avisens featureavdeling/A magasinet. Det har vært en reise i spennende oppdrag , fra portretter til nyhetsfeature, der kravet til levende språk, god komposisjon og varierende scener er viktig. Helt siden jeg hørte om skrivekurset til Niels Chr. Geelmuyden og Thor Arne Hauer i Marrakech, har jeg hatt lyst til å delta. Så fikk jeg muligheten.

Hva gjør dette relevant for deg?

Å skrive levende handler om å lære seg kunsten, men også ha mot til å slippe seg løs, skape egne avtrykk istedenfor å gå i andres fotspor. Jeg ønsker å beholde gleden ved journalistikken, gleden ved å skrive, til tross for nye krav om digitalisering, klikk og likes.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset innfridde så å si alle forventningene jeg hadde. Marrakech er en by som stimulerer alle sanser. Du lukter ,ser, smaker og høre til alle døgnets tider. Å komme inn fra gamlebyens støy til Hauers riad, der kurset ble avviklet, ble en stor kontrast. Støy ble stillhet. Kaos ble renhet og enkelthet. Og her briljerte Geelmuyden med all sin kunnskap og erfaring uten å snakke over og forbi oss som kursdeltagere. Her var ingen powerpont og laptoper, men saktegående leksjoner der budskapet fikk tid til å feste seg. Vi fikk oppgaver og skrev. Evaluerte hverandre i gruppen, og fikk gode og konstruktive tilbakemeldinger av Geelmuyden og Hauer. Å høre på hverandres tekster, ble også en viktig læring. For meg var det en god opplevelse at kursdeltagerne hadde variert bakgrunn. Det åpnet opp for nye refleksjoner, tanker og kunnskap. Det ble timer med latter, tårer, høye skuldre, lettelse, applaus , men også tommelen ned. Nyttig! Ingen er utlært som skrivende. Å få inspirasjon og påfyll gjør godt, uansett. Den mest krevende øvelsen er å komme hjem, sette seg foran tastaturet og tenke stort og vågalt! Men det er jo bare å bruke noen av de mange tipsene og rådene vi fikk i Marrakech ,og se hvor det bærer….

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Kurset var intenst, og det var ikke mye tid til overs for andre gjøremål. Ikke legg mange andre planer for uken!

Studiested: http://marakech.no/