Logg inn

Historisk uke i Washington

DC Potpourri
DC Potpourri
  • DC Potpourri

Beskriv prosjektet ditt.

Washingtonseminaret 2016 ga et unikt innblikk i det som etter alt å dømme blir stående som et både historisk og ekstraordinært konfliktfylt presidentvalg i USA. Trumps seier kom som en overraskelse på de fleste. På programmet sto foredrag av folk på begge sider av det politiske spekteret, valgkamparbeid i form av telefonringing og oppsøkende dør-til-dør-virksomhet - og ikke minst det som ikke kunne planlegges på forhånd: Donald Trump-rally etter midnatt på landsbygda i Virginia og (iallfall for noen) Hillary Clinton-rally med Bruce Springsteen & the Obamas i Philadelphia.

Hva gjør dette relevant for deg?

For meg var det interessant å se det polariserte mediebildet på nært hold og hvordan det virker i en så polarisert valgkamp som 2016 var. Dette var også valgkampen da en underdog-kandidat ved hjelp av blant annet Twitter, og en unik forståelse av mediene, klarte å engasjere en vanligvis mindre politisk aktiv arbeiderklasse og lavere middelklasse til å oppsøke stemmeurnene. Kunne mediedekningen vært bedre, mindre partipolitisk vridd, mer faktaorientert? Ja.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Ikke veldig mye negativt å si. Jeg synes opplegg og logistikk fungerte rimelig bra, til tross for rekordmange deltagere. Balansen mellom programposter med slagside til høyre og venstre ble flittig diskutert underveis (det var en solid overvekt av høyrevridde foredragsholdere). Men da utfallet av valget ble som det ble, var det kanskje både viktig og riktig å bruke mest tid på å forstå den siden av det politiske landskapet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Søk stipend i tide! Dette er et veldig nyttig dypdykk i det amerikanske samfunnet - sammen med en kompetent gruppe reiseledere, arrangører og deltagere.

Studiested: http://washingtonseminaret.no/