Logg inn

Fotoweek Washington DC

Skjellsankende barnearbeidere i mangroveskogen i Ecuador.
Skjellsankende barnearbeidere i mangroveskogen i Ecuador.
  • Skjellsankende barnearbeidere i mangroveskogen i Ecuador.
  • Utstillingen, Lord of the Mangrove, var ett av høydepunkta under FotoWeekDC
  • Her ble jeg fotografert på National Geographic...
  • Pulitzerpris vinnere stilt ut i Newseum.
  • Et av verdens best likte bilder på Instagram. Fra Instagramutstillingen på National Geographic. Flott utstilling.
  • Marilyn Monroe. National Portrait Gallery.
  • Bill Cunningham var fotograf i New York Times i 50 år. Bildene hans ble vist i Proof gallery i Georgetown.
  • Utendørs lysbildeshow på Holocaustmuseet i Washington DC.

Beskriv prosjektet ditt.

Under FotoWeekDC i Washington DC, USA, er den amerikanske hovedstaden viet fotografiet. I over 150 utstillingslokaler blir det vist fotografi i alle genre. Som pressefotograf var jeg mest opptatt av utstillinger med pressefoto. Uka blir holdt hvert år i november. Det er innendørs- og utendørs utstillinger. Paneldebatter og mulighet for å møte fotografkollegaer og fotointeresserte fra hele verden.

Hva gjør dette relevant for deg?

Det er utrolig inspirerende å få nye impulser og bli inspirert av alle de dyktige fotografene som viser bildene sine under denne uka i november. Utstillingene er varierte men høydepunktet er utstillingen til National Geographic. Her vises de mest likte bildene til National Geographic på Instagram. Magasinet har en av de mest populære instagramsidene i verden. Helt fantastiske bilder. Alle bildene som ble vist hadde mange hundre tusen likes.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Washington DC er en relativt stor by. Det er store avstander mellom de ulike utstillingslokalene. Mange av musea/galleria i byen har spesielle fotoutstillinger under festivalen. Hovedutstillingene er hos National Geographic. Ellers er det også bra utstillinger på det nye mediemuseet, Newseum. Verdens beste pressefoto, pulitzerprisvinnere, var utstilt her. På mange av ambassaden i byen er det fotoutstillinger. I år var utstillingen på Ecuador sin ambassade fantastisk. Bildene av fotografen Felipe Jacome av skjellsankere, barnearbeidere i mangroveskogene var utrolig bra. I den gamle spanske ambassaden er det flere utstillinger og mulighet for å møte fotografene. Ellers er det fotoutstillinger spredd rundt i hele byen på store og små gallerier.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Ta med gode sko. det er store avstander i Washington DC. Du må også regne med å bruke en del taxi. Ikke alle de mindre galleriene er åpne selv om det står i det offisielle programmet at de skal være åpne. Mange av ambassadene i byen har spennende utstillinger. Mange av de svære musea i Washington har fotoutstillinger under FotoWeekDC. Link til FotoWeek DC http://www.fotodc.org/ Liste over alle årets utstillinger http://www.fotodc.org/events

Studiested: http://www.fotodc.org/