Logg inn

En dannelsesreise på fem dager

Beskriv prosjektet ditt.

Trinn 1 i Morten Krogvolds Workshop er et kurs i fotografi. Fokuset ligger på innhold, visjon, formidling, kommunikasjon - ikke på det fototekniske. Kursleder tar oss med på en dannelsesreise innen malerkunst, litteratur, film og poesi, foruten fotografi. Workshopen innbefatter både teori og praksis, og avsluttes med en fotoutstilling der de beste bildene stilles ut på Vågå hotel.

Hva gjør dette relevant for deg?

Workshopen er relevant for alle som har ambisjoner for sin fotografering. Læringskurven var bratt, men minst like viktig ga kurset motivasjon til å leve og arbeide klokere - til glede både for meg selv og for min arbeidsgiver. Fotoferdighetene er blitt mye bedre, ikke minst evnen til å skjelne mellom god og dårlig kvalitet. Dette er en meget viktig ferdighet i min jobb - foruten selv å kunne produsere gode bilder.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Pluss: Kurset ga motivasjon til å yte bedre på alle områder, i privatlivet såvel som i arbeidslivet. Den innsikten, kunnskapen og inspirasjonen jeg fikk på dette kurset kommer ikke opp mot noe jeg tidligere har erfart. Minus: Ingen ting å melde. Får man ikke utbytte av dette kurset, har man seg selv å takke.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Du må være motivert og villig til å lære av hard kritikk. Kursleders tilbakemelding på innsatsen er nådeløs, men konstruktiv. Du bør også mestre kameraet ditt før du kommer hit. Er du usikker på blender, lukker og iso, bør du kurse deg på det tekniske først.