Logg inn

Webdesigne

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har gått en kurspakke på IGM, der målet var å lære mer om design av nettsider. Kurspakken består i 6 ulike deler: HTML og CSS, Digital strategi, Adobe Dreamweaver, Infografikk, Mediedesign og prosjektuke. Etter gjennomgått kurs har man fått kunnskaper om hvordan lage en webside, fra planleggingsstadie til ferdig side. Kurset gir både en god innføring i webstrategi og kommunikasjon i ulike medier, samt konkret innføring i de ulike programmene man bruker til å lage websider. I prosjektuken gjorde vi en egen webside. Vi kunde velge enten å jobbe med et eget case eller et som vi fikk tildelt av kursleder.

Jeg har lagt ved en link til mitt prosjekt under. Det er en hjemmeside til Helt Rått, som har kurs i å gjøre hjemmelaget rå sjololade. Casen er fiktiv og jeg har laget alt, fra ide til design av siden. 

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber med magasindesign på papir og trenger mer kunnskaper om de ulike plattformene som brukes idag. Vi må hele tiden følge med på hva som skjer på markedet og siden salget av papirmagasiner går ned, er det viktig å følge med på andre typer av plattformer. Jeg trenger å vite mer om sociale medier og hvordan lage en design som fungerer på nett.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg synes det var bra å få en så bred innføring, fra digital strategi til konkrek koding og design. Jeg føler meg godt orientert om hva som skal til for å gjøre en god hjemmeside og hvordan planlegge og gjennomføre prosjektet. Jeg finner ikke noe konkret som var negativt med kurset. Kanskje at jeg gjerne skulle hatt mer tid på hvert delkurs, for å ha mulighet til å gå dypere inn i det. Men jeg tenker at det er bra å begynne bredt, så kan jeg lære mer om det som er mest relevant for meg etter hvert.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Å tenke etter hva akkurat jeg trenger og vil få bruk av. Det går å sette sammen ulike kurser så at det passer deg. Jeg er veldig fornøyd og synes det føles riktig å få mer kunnskaper om digital design. Det gir en større sikkerhet i et usikkert arbeidsmarked.

Studiested: https://igm.no/adobe-web-designer/