Logg inn

Grunnkurs foto & gatedokumentar

Kystbyen Essaouira - vakker og fredelig
Kystbyen Essaouira - vakker og fredelig
  • Kystbyen Essaouira - vakker og fredelig
  • Regnværsdag ga mulighet til nye motiver
  • Villige fotoobjekter - fuglene i Essaouira
  • Marrakech, den røde byen
  • Verksted i Marrakech
  • Morgenstemning
  • Trengsel i souken/basaren
  • Mørke portrom var nyttige for fotografene
  • Eselet er fremdeles vanlig i byen gater

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å utvikle mine fotoferdigheter, samt bli inspirert til å ta bedre bilder. I løpet av 2016 har jeg deltatt på to fotokurs. Våren 2016 deltok jeg på Oslo Kamera Klubbs grunnkurs over 6 kvelder. Kursleder var Terje Skaare. November 2016 var jeg med på fotoworkshop i Marokko i regi av Kairos Workshop og Torkil Færø/Thor Arne hauger. Kurset var på 8 dager på heltid, vi var 10 deltagere.

Hva gjør dette relevant for deg?

En ny mediehverdag gjør at flere journalister trenger å beherske flere plattformer. Selv om jeg til daglig jobber med lyd/radio, ønsker jeg å øke kunnskapen og kompetansen på nett og spesielt foto. Håper og tror det vil bli nyttig og relevant.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Grunnkurset OKK: Svært teknisk og teoretisk, men veldig nyttig, opplevde jeg. Du lærer ditt eget kamera å kjenne, og det er praktiske oppgaver du skal gjøre hjemme. Bildene du leverer inn til hver uke blir vurdert i plenum neste kurskveld. Marokko-workshop: Inspirerende og lærerrikt! Vi var 5 dager i Marrakech og 2 dager ved kysten, i Essaouira. Det var lettere å fotografere i Essaouira, folk der var med positive til å bli tatt bilde av. Opplegget var som følger hver dag: Vi fotograferte om morgenen, hadde forelesning midt på dagen, så ut på ny fotorunde + redigering, og til slutt på kvelden ny samling med gjennomgang av bildene vi hadde tatt. 20 bilder per person. Det var artig å se de andre deltagernes bilder, og bittelitt skummelt å vise sine egne. Synes jeg lært mye, både av de andre deltagerne og erfarne kursledere.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Kursene jeg har gått passer for alle som har glede av foto! Grunnkurset mest for å lære seg å kjenne eget kamera, utover blender/lukker. Workshopen i Marokko er bra for deg som har et konkret fotoprosjekt du jobber med, eller bare ønsker inspirasjon og spennende foto-muligheter! Marokko er dog et anstrengende land å fotografere i, spesielt i Marrakech. Du bør være bekvem med å farte rundt med kamera på egenhånd, noe jeg opplevde som trygt og greit. Men slitsomt.

Studiested: http://kairosworkshops.com/