Logg inn

Sportsproduksjoner i USA og Canada

På besøk i ESPNs NFL-studio i Bristol.
På besøk i ESPNs NFL-studio i Bristol.
  • På besøk i ESPNs NFL-studio i Bristol.

Beskriv prosjektet ditt.

Lars Halvor Rabben (produsent) og André Haaland (vaktsjef) fra TV 2 Sportens redaksjon reiste til USA og Canada for å sjekke hvordan det lages tv i disse landene. Vi hadde avtaler med ESPN i USA (Bristol) og Sportsnet i Canada (Toronto). Tanken var å se hvordan de jobber i redaksjon/regi der borte og ta med seg noen gode idéer hjem til Norge.

Hva gjør dette relevant for deg?

Dette er relevant for oss fordi vi jobber mye sammen både i regi og redaksjon her hjemme. Vi jobber mye sammen på spesielt sykkel, men også andre idretter. Utfordringen når du jobber så tett og så lenge samme sted er at du blir veldig fastlåst i dine egne ting. Da kan det være fornuftig å få løftet blikket litt innimellom.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Reisen og prosjektet var en opplevelse og meget relevant for hva vi driver med til daglig i TV 2 Sporten. Å se hva en gigantisk sportskanal som ESPN gjør og hvordan de til daglig jobber er interessant, men viste oss også at vi får til veldig mye i TV 2 - med betydelig mindre ressurser.

Hos Sportsnet i Toronto fikk vi også se en arbeidsflyt som ligner mer det vi har i TV 2 i tillegg til at vi fikk være med på en DOB-produskjon av en ishockey-kamp med 8 kameraer overført til Toronto via satellitt. Ulempen med å reise til USA/Canada er naturlig nok at de opererer med helt andre budsjetter enn vi gjør. Likevel vil vi si at det var nyttig å se hvilke andre roller de har i sin produksjon, slik at vi kan prøve å dra nytte av det i noen av rollene vi har i vår redaksjon.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Sørg for å ha gode avtaler på forhånd hos folk du kan stole på. Vi hadde to løse avtaler andre steder som det ikke ble noe av fordi noen ombestemte seg og ikke ville ha oss på besøk likevel. Heldigvis hadde vi en bra kontakt hos Sportsnet som gjorde at vi fikk utvidet besøket der med en ekstra dag og fikk fylt opp alle dagene våre. Det anbefales også å ha avtalene i noenlunde geografisk nærhet til hverandre. 8 timers biltur t/r Toronto anbefales ikke når kong vinter plutselig melder sin ankomst. Det er langt mellom vinterdekkene i USA.