Logg inn

Franskkurs i Montpellier

Vår i Montpellier.
Vår i Montpellier.
  • Vår i Montpellier.
  • Gruppeundervisning med elever i alle aldre og fra mange ulike land.
  • Privatundervisning med Mélanie.
  • På utflukt til havnebyen Sete.
  • Kort vei til stranden i Montpellier.
  • Lekser på kafé i flere timer hver dag.
  • Har du aldri spist froskelår? Da lager vi det, sa Esmeralda som jeg bodde hos i to uker.
  • Froskelår in the making.
  • Utflukt til Saint-Guilhem-le-Désert.
  • Saint-Guilhem-le-Désert.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg fikk stipend til fire ukers intensivt språkkurs. Hele april 2016 var jeg elev ved Accent Francais i Montpellier og fikk undervisning både i gruppe og en til en, til sammen fem timer om dagen. Jeg ønsker å forbedre mine franskkunnskaper for å kunne følge med i franske medier i hverdagen og kjapt fange opp siste nytt under pågående hendelser i den fransktalende delen av verden. Jeg hadde fransk i fire år på skolen, men har brukt det minimalt siden. Jeg trodde jeg hadde glemt alt, men på en ferie i Frankrike oppdaget jeg at jeg husket mye, både vokabular og grammatikk. Det ga meg dyttet til å søke stipend for å friske det opp igjen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som nyhetsreporter på TV2.no har jeg dekket de siste års terrorangrep i Frankrike løpende. Det er avgjørende å raskt oppfatte innholdet i franske medier og presse-/twitter- og byråmeldinger, uten å måtte vente på engelsk oversettelse eller stole på oversettelsestjenester og egen hullete skolefransk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Montpellier var et supert sted å lære fransk. Du kommer lett i kontakt med folk og får praktisert språket over alt. De to første ukene bodde jeg hos en fransk familie. Det var en fin måte å komme inn i språket igjen. Opplegget på skolen var bra og jeg er glad for at jeg hadde privattimer, der jeg selv kunne velge hva jeg ville øve mer på. På forhånd hadde alle studentene tatt skriflig test på nett for å bestemme nivå. Første skoledag tok vi muntlig plasseringstest. Til tross for dette synes jeg nivået varierte litt for mye på studentene i gruppene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Øv på forhånd! Jeg brukte Duolingo og Le Mondes app Frantastique før jeg reiste. Jeg lånte også en gramatikkbok for norsk videregående skole på biblioteket. Den var nyttig å ha når gramatikken ble vanskelig å forstå. Glem engelsk! Snakk fransk med medelevene dine og på butikken. Ja, det er flaut, men det funker. Hør på fransk musikk! Fortsett på kurs når du kommer hjem!

Studiested: https://www.accentfrancais.com/