Logg inn

Italiensk språk og politikk

Besøkte Roma: I to dager tok italiensklæreren meg rundt i Roma. Her ved Trevifontenen.
Besøkte Roma: I to dager tok italiensklæreren meg rundt i Roma. Her ved Trevifontenen.
  • Besøkte Roma: I to dager tok italiensklæreren meg rundt i Roma. Her ved Trevifontenen.
  • Acquapendente, Italia: En del av undervisningstimene ble gjort på gården vår.
  • Italiensk politikk: Italienskstudenten Anne foran statsministerens kontor i Roma.
  • Vinranker og kurs: Undervisningen foregikk ute, ofte under vinrankene.
  • Grammatikkbok: Nyinnkjøpt lærebok.
  • Ute i naturen: Stemningsbilde fra undervisning.

Beskriv prosjektet ditt.

Målet var å lære mer om italiensk språk, politikk og kultur. Jeg har tidligere tatt "begynneritaliensk" med en privat språk lærer, Claudia Crisanti, og hadde positiv erfaring med det. Derfor valgte jeg å ta neste språkkurs også med henne. I tillegg til at hun er sertifisert italiensklærer for fremmedspråklige har hun jobbet i det italienske parlamentet. Vi har en liten gård i Acquapendente, Italia. En del av timene brukte vi ute mellom vinrankene på gården. Vi var også ute i landsbyen i butikken og på cafe. I tillegg til at vi brukte to dager i Roma.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er ofte i Italia og kan konversere på et dagligdags nivå. Men jeg har kommet til kort når det gjelder mer formelle samtaler/intervjuer, forstå avisartikler, akademiske rapporter og innhold på offentlige nettsteder. En bedre italiensk forståelse gjør at jeg også kan jobbe mer journalistisk i Italia.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg hadde 25 timer til rådighet. Vi jobbet ofte 1-2 timer av gangen. Det ble intens jobbing med grammatikk men også tid til konversasjon om alt fra italiensk politikk, litteratur, normer og regler. Jeg hadde lekser mellom hver time.

I stedet for en eksamen gjorde jeg et intervju med en italiensk parlamentariker, Alessandra Terrosi, på slutten av kursperioden. Det var en god mestring å oppdage at jeg da ikke bare kunne stille spørsmål, men forstå politikeren og stille oppfølgingsspørsmål. Som en del av kurset var vi to dager i Roma. Der besøkte vi parlamentet og flere severdigheter. Foruten at det var veldig hyggelig, lærte jeg masse. En stor fordel å være eneste student til en lærer som også gjorde en god jobb som guide. Eneste minus er at jeg nå skulle ønsket jeg hadde søkt om flere kurstimer for å lære enda mer. Men stipendet har gjort at jeg nå kan gjøre dette på egenhånd. Det som har betydd mest for meg er at jeg nå kan kommunisere langt bedre enn for ett år siden.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Min erfaring er at språkstudier med en privatlærer er svært effektivt. Min lærer testet først mitt språknivå og rettet undervisningen mot mine mangler. Vi snakket også på forhånd om hva jeg selv ønsket å lære, og hun tok hensyn til det.