Logg inn

Inspirasjon i Los Angeles

Global Cinematography Institute graduation
Global Cinematography Institute graduation
  • Global Cinematography Institute graduation
  • Bilde ifra kamera
  • Workshop 1, med veldig dykige lærere
  • Workshop 2, med veldig dykige lærere
  • Workshop 3, med veldig dykige lærere
  • Ett av flere portrett oppgaver
  • Ett av flere
  • En inspirerende togreise fra New york til San fransisco, så med bil til Los angeles
  • Oppgave, Dagslys interiør, en dame leser bok og nyter en kopp kaffe.
  • Gjenskapelse av en scene fra filmen Artificial intelligence. Oppgaven var å måle lyset og gjenskape lyssettingen så godt som råd var.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har alltid ønsket meg en tid i utlandet, med studier og lære en ny kultur å kjenne. Film, foto, og historiefortelling er det jeg er mest intressert i for tiden, men jeg ble slukt opp i jobben tidlig og innser at å ta noen flerårig skoleløp på filmskole går ikke i overskuelig fremtid. Derfor ønsket jeg å ta et kort workshop i filmskaping / cinematography.

Jeg tok med familien på en 12 dagers reise fra New York - Los Angeles via tog før jeg slo meg ned i Los Angeles. Turen ble flittig dokumentert ved å øve meg på reportasjefoto, det er et stort spennende lang, og jeg må si denne reisen var det mest intressante visuellt med USA.

Kurset på NY Film Academy var interessant nok. I løpet av 4 uker går en gjennom basic filmproduksjon og en får lage noen korte snutter, en "Mise en scene" som går på komposisjon og hva som er viktig i et bilde og ikke, en "Continuity" hvor en får jobbe mer med kameravinkler / utsnitt etc for å skape en helhet, og en musikk produksjon hvor en leker seg med et kort musikkstykke.

Det hele ble tatt veldig fra hverandre igjen når jeg begynte på Global Cinematography institue, dette kurset har profesjonellt arbeidende cinematographer som lærere og kursene består av forskjellige kurs, innen komposisjon / lyssetting og visuelle effekter etc. Ganske omfattende og mine siste 4 uker i Los angeles var stort sett 10 timer lange dager ved Central Los Angeles Studio.

Det mest interessante var å lære å jobbe med lyssetting og stilsetting av produksjoner, noe som ofte har blitt satt til side fra min side, da det ikke er nødvendig. Dette skal jeg dog gjøre mye mer av og dette kurset har gitt meg kunnskapen og selvtilliten til å gjøre dette. Det var praktiske oppgaver stort sett hele veien, men endel av klassene ble noe "power point" orientert. Vi var innom lyssetting / komposisjon, VR (360 video), spesialeffekter, filming på grønnvegg, previsiualisasjon, og karriererådgiving. Alt nyttig, men det mest nyttige var lyssetting, i de to kurslagene (en kan velge to nivåer å ta kurset i, og jeg tok begge), hadde vi en praktisk lyssettings oppgave vi ble tildelt, i tillegg til to oppgaver vi måtte løse utenom skoletid. I del 2 skulle vi gjenskape en scene fra en valgt film.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som VJ, fotograf og regissør ønsket jeg å ta steget litt videre og å lære noe nytt innen historiefortelling, samt kameraføring / komposisjon / lyssetting etc. Å ta seg tid til å gjøre dette kurset var noe av det viktigste jeg gjorde.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Prosjektet var vellykket, veldig bra lærere og mye nyttig å lære. Los Angeles er en oppskrytt by syntes jeg, i retrospect ville jeg valgt en annen plass, det er en veldig dyr by å bo og leve i (det billigste jeg fant på AirBnB var muligheten til å sove i en hage for 6000,- i mnd), det er en skitten by og ganske uintressant. Dog har de veldig flinke filmfolk. Men en må være forsiktig å ikke gå seg blind på flinke folk, det viktige er hva en sitter igjen av praktisk erfaring en kan bruke senere hjemme, og ikke hvor fancy CV og powerpoint presentasjon en får der og da. Det mest nyttige var studioarbeidet og erfaringen herifra.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Gjør det, men velg en spennende plass og ikke forvent for mye. Men ta deg tiden til å studere og lære deg selv noe nytt, det har alle godt av.

Studiested: http://globalcinematography.com