Logg inn

Franskkurs i Provence

PÅ MARKED: En del av kurset er praktisk - det vil si at du må snakke fransk i daglige sammenhenger, som på markeder.
PÅ MARKED: En del av kurset er praktisk - det vil si at du må snakke fransk i daglige sammenhenger, som på markeder.
  • PÅ MARKED: En del av kurset er praktisk - det vil si at du må snakke fransk i daglige sammenhenger, som på markeder.
  • BO: Det er mulig å bo i det lille studioet tilknyttet lærerens hjem. (til høyre i bildet)
  • PÅ KAFÉ: Mars er vårmåned og noen dager er det mulig å ta studiene ute på kafé. Marina Depoorter er språklærer og har drevet sin egen skole i seks år.
  • PÅ TUR: Provence har massevis av flott turterreng.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å lære fransk i forbindelse med reportasjeturer og reiser i Frankrike og andre land hvor de snakker fransk, samt som faglig påfyll. Målet var å finne en liten skole hvor jeg kunne få en-til-en undervisning eller være i en liten gruppe med maks fire personer.

Hva gjør dette relevant for deg?

De siste årene har jeg vært i Frankrike på reportasje og med begrensede franskkunnskaper har det tidvis vært utfordrende. Jeg mener det hadde vært en stor fordel å kunne kommunisere på og lese fransk som reisejournalist. Jeg behersker engelsk svært godt, jeg kan en del spansk og litt tysk – noe som er alltid er nyttig i arbeidssammenheng for å komme tettere på og finne de gode historiene.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg valgte Franci Discendum, drevet av Marina Depoorter i den lille landsbyen Viens (halvannen time nord for Aix-en-Provence) midt i tykkeste landsbygda. Hun leier ut et lite studio ("hytte") i tilknytning til huset hun og familien bor i. Det passet perfekt å bo der. Skolen driver hun hjemmefra eller fra ulike steder i de omkringliggende landsbyene. Kurset var fire timer pr. dag og en-til-en, så det var virkelig intenst. Vi var også en del ute på markeder og kafeer, hvor jeg måtte praktisere hele tiden - veldig effektivt for min del. Det sosiale med en klasse uteblir så klart, men målet var å lære så mye som mulig og det gjorde jeg - jeg kunne ikke gjemme meg bort i en stor gruppe, men ble tvunget til å prate hele tiden. Det er en stor grad av lekser og egenstudier i tillegg, så en må regne med minst et par timer ekstra hver dag til det. Jeg var helt nybegynner i fransk og reiser tilbake med både en grunnleggende forståelse og kan nå klare å kommunisere en god del. Det var målet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Provence er kanskje et av de vakreste stedene i Frankrike og etter min mening perfekt for å lære språk. Men det er langt fra større byer og et stykke fra kysten, så en trenger bil for å komme seg rundt. Jeg kan varmt anbefale skolen og området - det er flott for å gå/sykle turer, gå på markeder og vinsmaking og gå på restauranter og kafeer hvor de færreste snakker engelsk. Så en må faktisk prøve seg frem med fransken hele tiden. Kurset passer for alle aldre og gir i tillegg til gode språkkunnskaper, et innblikk i hvordan folk faktisk lever - da landsbyen er bitteliten og det bor utelukkende franskmenn her.

Studiested: http://www.learnfrenchinprovence.com/