Logg inn

Fire intense uker i London

MIDT I SMØRØYET: London Eye er blant mange severdigheter med  gangavstand til skolen.
MIDT I SMØRØYET: London Eye er blant mange severdigheter med gangavstand til skolen.
  • MIDT I SMØRØYET: London Eye er blant mange severdigheter med  gangavstand til skolen.
  • BÅTSAFARI: Sightseeing på Themsen med utsikt til London Brigde, en av mange utflukter i regi av skolen.
  • SKOLE MED SJEL: EF International Language Centre er gammel bygning i viktoriansk stil
  • INTERNASJONALT: Studentene  deles inn i gruppene under og over 25 år. For meg var det et pluss å være eneste nordmann på skolen og på studenthjemmet. Jeg bare MÅTTE snakke engelsk 24/7
  • ENGASJERTE LÆRERE: Aldri en kjedelig skoletime med Maggie, en lærerveteranene på skolen.
  • BLANT FILMKULISSER: EF-skolen ligger i Rouppel street. Dette restaurerte arbeiderstrøket er kjent fra mange britiske filmer.
  • RØDT-I-RØDT: Med et godt kollektivtilbud i gangavstand til skolen var det lett å stikke en tur til Soho.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har i mange år følt behov for en gjenoppfriskning av engelsken. Det holder ikke med Google Translater for å holde seg oppdatert på helseforskning. Inspirert av andre STUP-søkere falt valget på EF-skolen (International Language Centre) i London, hvor jeg tok et fire ukers intensivkurs. Engelsken min ble kartlagt via en nettbasert nivåtest før avreise, og jeg ble plassert på nivå C1 sammen med 15-18 andre studenter med 32 undervisningstimer i uka.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har fått større språklig selvtillit og føler meg tryggere når jeg oppsøker engelskspråklige kilder, både muntlige og skriftlige. Den avsluttende testen før hjemreise viste at engelsken min fikk en målbar oppgradering (fra C1 til C2). Den siste uka tenkte jeg på engelsk, drømte på engelsk og følte det nesten forstyrrende å lese/snakke norsk. Lærelysten var tent!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

EF-skolen og dens ansatte var opptatt av både fag og trivsel, og skolen tilbød en rekke kulturaktiviteter og utflukter på ettermiddag/kveldstid og i helgene. I klasser med stor bredde i alder, nasjonalitet, kultur og yrke var lærerne flinke til å inkludere og engasjere. Mye av undervisningen var basert på gruppearbeid, to-og to-oppgaver og diskusjoner, og jeg fikk mye samfunnskunnskap med på kjøpet. Vi hadde også faste timer med selvstudium på skolens språklab, med de samme temaene som vi tok opp i timene. Slik kom nytt vokabular inn fra flere kanter. Dette onlinekurset i engelsk er tilgjengelig seks måneder etter endt opphold. Så her er ingen grunn til å miste "kondisen" etter kurset. Blant minusene ved EF-skolen var at en del av klassene ble veldig fulle i og med at nye studenter kom hver uke. Støynivået ble en utfordring under gruppearbeid i trange klasserom med dårlig akustikk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg tror nok EF-skolen ligger i øvre prisklasse og at man kan få billigere engelskkurs andre steder. Men hvis du ønsker en "ferdigpakke", der undervisning, fritid og bosted blir ordnet for deg, så er dette en ypperlig måte å lære språk på. Selv valgte jeg å leie studentleilighet fremfor å bo hos vertsfamilie (langt billigere). Å være uavhengig av andre, ha mulighet til å lage egen mat, vaske klær og bo i overkommelige reise/gåavstand til skolen, var verd de ekstra kroner. Jeg kunne konsentrere meg fullt og helt om studiene OG fikk maks utav døgnets timer.

Studiested: http://www.ef.co.uk/contact/schools/united-kingdom/london/