Logg inn

NAB Show 2017

Trengsel rundt de mest populære aktørene
Trengsel rundt de mest populære aktørene
  • Trengsel rundt de mest populære aktørene
  • NAB Show Las Vegas

Beskriv prosjektet ditt.

I en hektisk hverdag hvor fokus er på daglige, ukentlige og månedlige prestasjoner, ønsket jeg med å dra på NAB Show i Las Vegas å nyte noen dager hvor det å motta kunnskap, vandre nysgjerrig rundt og se på det siste innen teknologi og lytte til debatter som trekker litt større linjer sto i sentrum.

Hva gjør dette relevant for deg?

NAB Show er et gigantisk arrangement for media-, film- og reklamebransjen. Mer enn 1700 selskaper viser fram teknologi som kommer til å prege utviklingen av digitale medier og underholdningsindustrien i årene som kommer. Bare det å suge til seg inntrykk av nåtidens og framtidens teknologi - og la det inspirere til ytterligere digitalt fokus i hverdagen - er relevant. I tillegg arrangeres det en rekke paneldebatter og foredrag, hvorav flere er relevante i forhold til medieutviklingen og brukervaner. Visste du for eksempel at unge i USA nå i gjennomsnitt holder på med fire ulike ting samtidig som de ser på TV? Det å fange denne generasjonens oppmerksomhet blir en spennende utfordring.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Her var det foredragsholdere og debattanter fra øverste hylle. "Alle" var her, så nær sagt uansett hvilken aktør innen teknologi eller teknologiutvikling du ønsket å prate med, så ville du finne representanter. Las Vegas Convention Center er enormt, og NAB Show fyller alle utstillingshallene. Det er overveldende, og det kan ta litt tid å orientere seg og finne fram til det du ønsker å få med deg.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

1. Gjør noen avtale på forhånd. Når du har registret deg blir du bedt om å registrere de temaene du er mest interessert i. Deretter begynner epostene å strømme inn - flere måneder før konferansen starter. Fort gjort å bare slette disse, men enkelte av dem er faktisk meget relevante. Jeg benyttet anledningen til å avtale noen samtaler/demonstrasjoner på forhånd, hvorav et møte med israelske Applicaster kanskje var mest spennende. De utvikler bl.a. App-løsninger for mer tradisjonelle avismedier, og det var interessant å se hvilke løsninger de kan tilby og hva de får til av brukeropplevelser. Jeg tror i det hele tatt det å gjøre noen forberedelser før man reiser, er nøkkelen til en vellykket opplevelse. For, igjen, det hele kan bli litt overveldende hvis man begynner å orientere seg via utstillerkartet ved ankomst. 2. Book et hotell langs monorailen - men helst i starten av ruten (f.eks Mandalay Bay). Jeg gjorde motsatt, valgte det (relativt) rimelige hotellet Harrahs som er siste stoppested før Las Vegas Convention Center. Konsekvensen var selvsagt at togene var stappfulle ved ankomst. Siden det var det reneste trafikkaos rundt utstillingshallene valgte jeg derfor å ta beina fatt, noe Las Vegas' infrastruktur ikke legger opp til. Fant etter hvert ut at det gikk shuttlebuss til og fra hotellene, så benyttet også det. Men det tok tid - Monorail er mest effektivt (hvis du får plass).

Studiested: www.nabshow.com