Logg inn

Fra cellulose til piksler

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har skrevet for papir, og jeg har skrevet for nett. Jeg har designet for papir, og nå ville jeg designe for nett. Mine drøye tolv år i mediebransjen hadde mørnet meg, og jeg var klar til å ta det siste steget over i den digitale verden. Jeg hadde noen studiepoeng med webdesign fra mine journaliststudier i USA tidlig på 2000-tallet, men det var på høy tid med videreutdanning. Webproduksjon-studiet ved IGM i Oslo, et samarbeid med NTNU Gjøvik, var midt i blinken for meg.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset har gitt meg kunnskapen jeg trenger for å designe for web, både for mine nåværende og framtidige kunder og for en eventuell framtidig arbeidsgiver. Som selvstendig næringsdrivende frilanser, er jeg avhengig av å kunne bistå mine designkunder med alt de trenger av designkompetanse, både på papir og på nett. Dette kurset har gjort meg i stand til nettopp det og rustet meg til å ta steget inn i min egen framtid, fra cellulosedesign til webdesign. Jeg er allerede i gang med flere websideproduksjoner for ulike kunder, så utdannelsen har allerede vært matnyttig for meg og mitt enkeltpersonforetak.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Vi fikk en bred innføring og et godt grunnlag å bygge videre på, og jeg synes det meste var svært nyttig og lærerikt. Det var fint å lære litt om de ulike aspektene, slik at jeg fikk en følelse for hva jeg ville jobbe videre med. Kurset hadde ukentlige forelesninger, fire timer i uka gjennom et helt skoleår. Det var arbeidskrevende og intenst å studere ved siden av full jobb, så det er nok ikke for alle. Heldigvis har jeg en fleksibel arbeidsdag som frilanser, så jeg har kunnet prioritere studiene mer i perioder. Det eneste rent negative jeg kan si, er at et par av forelesningene ble gjennomført via Skype. Det gjorde det litt vanskelig å kommunisere med foreleseren, som befant seg på Gjøvik.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det kan være enklere å kombinere kursene med fem samlinger med full jobb, så det er verdt å vurdere den løsningen.

Studiested: https://igm.no