Logg inn

Workshop i gatefotografi på Cuba

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på en workshop i gatefotografi på Cuba i mai 2017. Kurset varte en uke. Kursholdere var tyske Sven Crutzmann og Otto Von Münchow fra Norge. Vi var seks stykker fra Norge som deltok.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg holder på å omskolere meg fra radio til TV/nett. Da er det viktig å lære seg bildeforståelse. Stillfotografi er første skritt på veien, så jeg ønsket å utvikle mine fotoferdigheter. Lære hva som er et bra bilde rett og slett. Dette var gatefotografering, så det var også et kurs som lærer deg å fange øyeblikk når de skjer. Også veldig nyttig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var veldig lærerikt. Ikke så mye tekniske kamerateori, vi brukte nesten bare automatikken i kamera. Kurset handlet mer om å finne din egen stil og stemme. Det var gatefotografering (og gå inn i huset til fremmede-fotografering) og så var vi i Havanna 1. mai og fikk være med å ta bilder i det første toget uten Fidel Castro til stede. Det var veldig spennende å være med på. Dagene besto i å ta bilder, møtes midt på dagen og gå gjennom bildene fra dagen før, ti hver. Ut igjen og ta flere bilder og redigere og plukke bilder på kvelden til dagen etter. Lærerne var tilgjengelige for tips og veiledning underveis.

Det var til tider mye jobb, det er greit å være klar over, men det gjorde også at vi lærte mye på kort tid. Veldig fint og nyttig å se på bilder som de andre hadde tatt. Vi kom med veldig ulik bakgrunn og alle hadde ulik stil og tilnærming, så det var gøy å se hva de andre hadde tatt bilde av. Noen av de andre deltakerne hjalp meg også med bl.a. Lightroom, så jeg lærte mye av dem også. Alt i alt for meg som nybegynner, var det et veldig spennende kurs, som gjorde at jeg tar helt andre bilder nå enn før jeg dro.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Workshopen passer for alle. Vi var både profesjonelle fotografer og helt nybegynnere på kurset og alle fikk noe ut av det. Cuba er et utrolig hyggelig land å fotografere i. Spesielt Trinidad, hvor vi var i tre dager. Menneskene er veldig blide og imøtekommende og lar gjerne frekke hobbyfotografer få komme inn i det mest private. Jeg var inne i flere hjem, uten å snakke spansk. Jeg følte meg også veldig trygg der jeg vandret rundt i gatene på egenhånd. Opplevde ikke noe truende eller ubehagelig. Ta med gode sko, det er mye trasking. Og ikke ta med masse ekstrautstyr, det trenger du ikke på dette kurset.

Studiested: https://bluehourphotoworkshops.wordpress.com/fotoworkshop-pa-cuba-29-april-til-6-mai-2017/