Logg inn

BEDRE SENDELEDER PÅ 1-2-3

Nordens mest erfarne Estill-coach Helga Westmark holdt workshop over en langhelg for denne gjengen ved KHIO i Oslo 2017
Nordens mest erfarne Estill-coach Helga Westmark holdt workshop over en langhelg for denne gjengen ved KHIO i Oslo 2017
  • Nordens mest erfarne Estill-coach Helga Westmark holdt workshop over en langhelg for denne gjengen ved KHIO i Oslo 2017
  • Kommunikasjonskurs fullført!
  • Estill-kurs fullført!
  • Det tar tid å jobbe seg gjennom denne!

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket rett og slett å bli enda bedre i jobben som sendeleder/programleder her i NRK P2 og skreddersydde en personlig tre-kurs-modell planlagt realisert våren 2017.

Målene var som følger:

1) Forbedret stemmeteknikk

2) Forbedrede kreative skriveferdigheter

3) Forbedrede kommunikasjonsegenskaper O

g kursene ble seendes slik ut:

1) Stemmekurs "Estille Voice International – Level 1 Figures for Voice Control & Level 2 Figure Combinations for Six Voice Qualities" Innlæring av en praktisk strategi for bedre stemmebruk og kontroll, etter Estille-metoden –utviklet av den amerikanske pedagogen Joe Estille. Høyt aktet blant stemmeforskere, sangere og skuespillere verden over.

2) Skrivekurs: Jeg tok utgangspunkt i Merete Morken Andersens "Skriveboka" og kombinerte skriveoppgaver og trening herfra med forfattersamtaler.

3) Kommunikasjonskurs 29. april – 7. mai 2017 (Halvorsbøle, Norge). ACEM kommunikasjonskurs har blitt arrangert årlig siden 70-tallet og arbeidsformen baserer seg først og fremst på ledede kommunikasjonsgrupper der målet er å oppdage, utforske og justere hvordan vi begrenser oss selv – både i forhold til jobb, nære relasjoner og kreativ virksomhet.

Hva gjør dette relevant for deg?

Stemmekurset: Jeg trenger kontinuerlig stemmetrening ettersom jeg for tiden er NRK P2's stemme utad i primetime mellom 6 og 19 alle hverdager og ønsker å utvikle denne til sitt fulle potensial.

Skrivekurset: Jeg trenger skrivetrening fordi vi på P2-desken fyller timesvis med egetskrevet manus på lufta i NRK P2 hver uke. "Historiefortellingen om NRK P2" blir stadig viktigere i DAB'ens tidsalder der vi kommer til å konkurrere med et mylder av kanaler - jeg ønsker hjelp og inspirasjon til å bli enda mer kreativ i å markedsføre innholdet i P2's mangfoldige univers.

Kommunikasjonskurset: En av de viktigste arbeidsoppgavene mine som sendeleder er å fungere som "limet i NRK P2" i tillegg til å prestere kreativ kommunikasjon på lufta. Svært gode samarbeidsevner og tydelighet i språk, mimikk og fremtoning er påkrevet og jeg mener dette kurset er velegnet til å hjelpe meg nettopp dit.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Ettersom kursene var såpass nøye utvalgt og tilpasset mine spesifikke behov ble jo resultatet også veldig tilfredsstillende. Jeg kom tilbake til arbeidsplassen med både nytt tankegods og klarere fokus på hva jeg, og også kolleger, kan jobbe videre med for å forbedre potensialet på flere plan. Dette kommer særlig godt med i evalueringsarbeidet jeg nå leder på P2-desken i ny rolle som vaktsjef.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

En skreddersydd løsning passer som regel som hånd i hanske :-)