Logg inn

Visual storytelling i San Francisco

Vi laget timelapse fra Treasure Island
Vi laget timelapse fra Treasure Island
  • Vi laget timelapse fra Treasure Island
  • Filminnspilling.
  • Workshop utendørs
  • Vi jobbet i grupper.
  • Gruppen på fire personer fungerte godt.

Beskriv prosjektet ditt.

To ukers workshop ved San Francisco School of Digital Filmmaking. Kurset ble omgjort fra fem uker til to uker. Hvordan bygge opp en visuell story og hvordan man planlegger og gjennomfører filmingen av den planlagte montasjen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Relevant fordi vi i RB også legger vekk på video. Ved å gjennomføre denne workshopen fikk man en relativt intens innføring i hvordan man planlegger og gjennomfører prosessen som ender i en visuell historie. At redigeringsverktøyet er Adobe Premiere Pro (som vi bruker i Rb) gjør workshop relevant i det daglige.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset fungerer fint for den som har liten erfaring med å planlegge og gjennomføre innspilling av en videoreportasje/visuell historie. Selv om workshop nok er myntet på folk som ønsker å gå inn i film/kortfilim/dokumentarer i større grad enn kortere videoer for avis, så er måten å tenke på den samme. Pluss for at gruppen var liten, foredragsholder kompetent og selv aktiv filmskaper/redigerer og at utstyret vi benyttet oss av var i bra stand og det samme som vi bruker i RB (Canon speilrefleks). Et lite minus (som egentlig er mer et ønske om at det skulle vært mer av det) er redigeringsbiten i Adobe. Her kunne jeg nok tenkt meg noe mer "tutoring" for å kunne gå dypere inn i Adobe, men det vi fikk servert var absolutt nyttig i jobbheverdagen.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Book rom via Airbnb, og her kan du egentlig bo hvor som helst, være seg Mission, North Beach, Haight eller South of Market. Jeg bodde to stopp med Bart (undergrunnen) unna skolen, som ligger i Financial district. Det lønner seg å ha tenkt gjennom en historie/filmmontasje du har lyst til å gjennomføre i forkant. Det kan være stress å finne skuespillere og slike ting på kort varsel.

Studiested: http://www.sanfranciscofilmschool.edu/