Logg inn

Tyskkurs i Berlin

Dette er tyskklassen, aldersspennet på elevene var fra 20-70 år som var kult.
Dette er tyskklassen, aldersspennet på elevene var fra 20-70 år som var kult.
  • Dette er tyskklassen, aldersspennet på elevene var fra 20-70 år som var kult.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg gikk på et fire ukers intensivkurs i tysk ved Goetheinstituttet i Berlin.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er fan av tysk kultur, og har lenge ment at det er for lite tysk kultur i norske medier. Gjennom å bli bedre i språket så ville jeg bli bedre i stand til å oppsøke tyske kulturuttrykk (bøker, filmer) på originalspråket. Jeg mener dette har en verdi. I tillegg ville det å bo i Berlin, omgås berlinere og lese tyske aviser også gi meg en bedre innsikt i landet og dermed også kulturen.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er meget godt fornøyd med språkkurset. Goetheinstituttet var gode på å plassere oss elever på riktig vanskelighetsgrad. Så tyskundervisningen ble godt individuelt tilrettelagt med tanke på tidligere tyskkunnskaper. Det var stort fokus på å snakke tysk i timene og å bruke egne tanker og erfaringer i undervisningen. Dette gjorde også at vi ble godt kjent vi som gikk i klasse med hverandre. Og det var en annen stor glede med kurset, klassen.

Det var berikende å møte folk fra så forskjellige land som Italia, India, Brasil, Kina, USA, Frankrike og Nederland. Det var spennende å skjønne hvor annerledes liv man har når man vokser opp i forskjellige land, samtidig som man kan dele så mye likt innen for eksempel humor og kultur. Et lite minus for meg var at jeg skulle gjerne blitt tvunget til å snakke enda mer tysk, men siden jeg har en stor familie selv (kone og tre barn som også ble med til Berlin) så ble det også snakket mye norsk hjemme i leiligheten. Veldig bra for det sosiale og det familiære selvsagt, men for tysken så ville jeg sikkert lært enda mer tysk av å ikke kunne snakke norsk hver dag.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Ikke annet enn at Goetheinstituttet får mine varmeste anbefalinger og at Tyskland er et herlig land å bo og studere i. Og Berlin er en av de beste byene i verden.

Studiested: https://www.goethe.de/ins/de/de/kur/ort/ber.html?wt_sc=berlin