Logg inn

Make Ideas Happen – 99U conference 2016

God stemning: Conferansen smekk fullt av kreative sjeler ivrige til å bli inspirert.
God stemning: Conferansen smekk fullt av kreative sjeler ivrige til å bli inspirert.
  • God stemning: Conferansen smekk fullt av kreative sjeler ivrige til å bli inspirert.
  • Nydelig: Gavepakken du får ved ankomst er smekk fullt av kule ting. Grafiske utformingen på årets media var en fryd for øynene.
  • Overraskelse: Yuko Shimizu lærte oss å stole på våre egen stil. Vær inspirert, men ikke bli en kopi av noen andre. Du blir bare dårligere.
  • Plakater: Amerikanerer gjør ikke ting halvveis. Byen var fullt av lekre plakater som annonserte konferansen.

Beskriv prosjektet ditt.

– Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration, sa Thomas Edison. Hvordan realisere man en ide? 99U tiltrekker noen av de største og mest «up and coming» navn innen design og innovasjon i USA. Å få høre på hvordan de fikk ideene sine fra tegnebrettet og ute i verden er en unik opplevelse. Målet var ikke bare å bli inspirert, men å lære om hvordan jeg kan oppnå det samme i min arbeidshverdag.

Hva gjør dette relevant for deg?

Arbeidsstillingen min er Kreativ Leder på Aller Media AS. En stor del av mine arbeidsoppgaver er å være innovativ, og å få nye ideer til å skje. Det er ofte mange involvert, og en av mine vanskeligst oppgaver er å overbevise andre, og å få de like entusiastisk som jeg er om et prosjekt. 99U er en mulighet å få innblikk i hvordan andre har fått det til.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Amerikaner gjør ikke ting halvveis! Konferansen var svært proft lagt opp og alt fløt som planlagt. Foredragene er på maks 45 min. Er det en av foredragene du føler ikke er helt relevant, så slipper å vente særlig lenge på neste. Foredragsholdere var nøye utplukket og utrolig engasjerende. Til og med de som jeg spådde på forhånd ikke var så relevant for meg var til nytte. Jeg likte spesielt godt et av de som var en slags intervju med Tristan Walker. Det brøt fint opp i formatet og skapte spennende dynamikk slik at det ikke bare var en som holdt scenen. Utenom foredragene var mange sponsorer tilstedte der du kunne få sett og teste de siste innen produktene deres. I tillegg til alt dette fikk vi en kjempe gavepakke ved ankomst, forfriskninger gjennom hele dagen og en kanon avslutningsfest på MOMA. Jeg kom meg fra Konferansen med lastet fult av nye ideer og arbeidsmetoder som er høyst relevant i min arbeidshverdag.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vær tidlig ute med bestilling! Du er pålagt å melde deg på en Master Class, og de beste blir fullt fort! Du er pålagt å være med minst en, og venter du for lenge kan du risikere å kom på noe som ikke er så relevant for deg. NYC er dyrt, men det er lett å reise rundt. Ikke føl at du må bo rett ved konferansen. Snakk med folk! Mange er ivrige å dele kompetansen. Bare ta en prat med folk. Utrolig hvem du kan dra nytte av utenom foredragene.

Studiested: http://www.lincolncenter.org/venue/alice-tully-hall