Logg inn

'allo 'allo Antibes

Havet er akkurat så blått og innbydende som det ser ut til å være.
Havet er akkurat så blått og innbydende som det ser ut til å være.
  • Havet er akkurat så blått og innbydende som det ser ut til å være.
  • Flittig student gjør lekser
  • Adjektivpugging

Beskriv prosjektet ditt.

Er det realistisk av en middelaldrende mann å lære seg et nytt språk på fire uker? Selvsagt ikke, men du verden så morsomt å prøve... Språket var fransk, stedet ble etter litt om og men Antibes, og resultatet...? Vel, når man starter helt fra scratch så er progresjonen voldsom de første ukene. Etter fire uker klarer jeg faktisk å gjøre meg forstått i mange hverdagssituasjoner, samtidig som jeg hele tiden innser hvor mye man ennå ikke har lært. At jeg havnet i Antibes handlet egentlig mest om at ingen andre kunne tilby nybegynnerkurs i den perioden jeg hadde mulighet til å reise. Men Côte d'Azur viste seg å passe meg utmerket som læringssted, og jeg drømmer allerede om å søke stipend og reise tilbake om noen år.

Hva gjør dette relevant for deg?

I jobben som nyhets- og sportsfotograf i NRK reiser jeg en del i franskspråklige land. Gang på gang opplever man at engelsk og tysk rett og slett ikke holder, så jeg har lenge følt behovet for bittelitt fransk. Det er ikke så mye jeg trenger, bare nok til å gjøre meg grunnleggende forstått. På sikt håper jeg selvsagt at jeg klarer å bygge opp nok språkforståelse til at jeg kan bruke franskkunnskapene også i opptaks- og redigeringssituasjoner.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Centre International d'Antibes tilbyr kurs for voksne, noe jeg satte pris på. Vi ble testet ved ankomst og delt inn i grupper etter ferdighetsnivå. Videre var jeg imponert over lærerne, de engasjerte seg virkelig i klasserommet og gav oss alle god oppfølging. Antibes som reisemål er jo også å anbefale, man har mange gode restauranter, kulturtilbud og bademuligheter.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg burde selvsagt ha forberedt meg bedre. Med litt innsats foran datamaskinen kunne jeg hatt noen flere ord å starte opp med, noe som nok ville hjulpet på progresjonen. Underveis og i ettertid har jeg vært flittig bruker av "Duolingo" og "Memrise"-appene som fungerer bra for meg. Videre koser jeg meg med å lese Asterix på fransk, historiene er for min del velkjente, og språket er stort sett enkelt nok til at jeg klarer å få med meg poengene.

Studiested: http://www.cia-france.com/