Logg inn

Visual Storytelling i New York

Ashley og Ed
Ashley og Ed
  • Ashley og Ed
  • Vi går gjennom Christinas bilder
  • Ed og Christina, siste dag, slitne men glade :)

Beskriv prosjektet ditt.

I september 2017 deltok jeg på en 6 dagers workshop med fotojournalistene Ed Kashi og Ashley Gilbertson fra fotobyrået VII i New York. Jeg nøt hvert eneste minutt og har fått maksimalt faglig utbytte av uken! Hadde det ikke vært for stipendet hadde jeg ikke hatt ressurser til å delta på en slik workshop.

Dette var et kurs hvor hver deltaker – 10 fotografer fra hele verden – skulle jobbe med sitt eget prosjekt i løpet av uken. Første kursdag presenterte vi oss selv, prosjekter vi har jobbet med før, samt prosjektideen vår for den kommende uken. Ed og Ashley viste prosjekter de har jobbet med over flere år, snakket om arbeidsprosess, idearbeid osv. Selv har jeg jobbet med et fotoprosjekt i New York over flere år, og ønsket å delta på akkurat denne workshopen for å få en form for mentoring i ferdigstillingen av prosjektet mitt.

Resten av uken jobbet vi hver morgen, frem til kl 13:00, med hvert vårt prosjekt. Deretter møttes vi igjen for arbeid med dagens fotografering, fikk tilbakemeldinger, samt Ed og Ashleys undervisning i alt fra visuell historieformidling, arbeidsflyt, etterarbeide, hvordan søke støtte til arbeid med langsiktige prosjekter, etc.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber til daglig som frilansjournalist, men har jobbet mer og mer med foto de siste årene, noe jeg ønsker å fortsette med. For et drøyt år siden ferdigstilte jeg mitt mangeårige dokumentariske fotoprosjekt Hei nabo! og det har gitt mersmak å jobbe med langsiktige dokumentariske prosjekter. Kurset har hevet min fotografiske kompetanse, gitt meg et større nettverk og ikke minst gitt meg større tro på meg selv som fotograf. Jeg ble svært inspirert.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kursholderne ga alt av seg selv hele uken. Lørdag kveld hadde vi også en middag sammen hjemme hos Ashley Gilbertson. Det ble en uke hvor vi alle ble godt kjent, og det var et godt klima for å jobbe og utvikle seg. De to fotografene er blant de beste fotojournalistene i verden, og det var svært inspirerende å tilbringe tid med dem og suge alt til seg, og ikke minst være i et miljø hvor alle de andre er opptatt av akkurat det samme som deg. Jeg hadde også en 1-1 session med begge kursholderne, og har fått en ”lifetime warranty”: en stående invitasjon til å ta kontakt angående kommende prosjekter. Slikt engasjement betyr mye.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Bo privat eller i AirBnB leilighet, gjerne i nærheten av kursstedet.

Studiested: https://www.viiphoto.com