Logg inn

Arabisk i Beirut

Å lære arabisk i Beirut kan anbefales.
Å lære arabisk i Beirut kan anbefales.
  • Å lære arabisk i Beirut kan anbefales.

Beskriv prosjektet ditt.

I fire uker (oktober 2017) fulgte jeg et intensivt språkkurs i arabisk ved instituttet ALPS i Beirut, Libanon. Ved å tilbringe litt tid i et land der arabisk er det dominerende språket, ble jeg eksponert for arabisk på en måte som jeg ellers ikke ville blitt. Jeg ønsket å lære såpass at jeg kan kommunisere - litt i hvert fall - med arabisktalende mennesker, dessuten lære alfabetet slik at jeg kan lese og skrive. Jeg synes jeg lærte ganske mye, selv om jeg på ingen måte er utlært. Det tar et liv, sånn ca..

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har ofte bruk for arabisk (snakke og lese) i jobben min i Aftenposten der jeg dekker emner som integrering, islam, radikalisering, flyktninger, menneskerettigheter etc.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

For meg fungerte det perfekt. Kurset var intensivt med en liten dedikert gruppe og en superdyktig lærer. Det var krevende, men gøy! Arabisk er skikkelig vanskelig, det krever pugging og full konsentrasjon. Men selvfølgelig ble det også tid til å utforske Beirut og Libanon, og jeg brukte enhver anledning til å praktisere mine nyervervede kunnskaper. Ice-breaker de luxe! Jeg finner ingen minuser:-)

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Bestem deg. Søk stipend. Forbered deg litt. Skaff gjerne noen lokale kontakter før du drar, via kolleger eller andre kilder. På YouTube finnes ulike varianter av arabisk-kurs for å komme i gang, men også for å friske opp/holde ved like. Den norske ambassaden i Beirut har nyttig informasjon. Følg gjerne utviklingen i landet ved å laste ned appen til den libanesiske avisen The Daily Star.

Studiested: https://alpsbeirut.wordpress.com/about/