Logg inn

Oppfrisking av spanskkunnskaper

Fin utsikt til Sagrada Familia fra terrassen i leiligheten.
Fin utsikt til Sagrada Familia fra terrassen i leiligheten.
  • Fin utsikt til Sagrada Familia fra terrassen i leiligheten.
  • Fellesrommet på skolen.
  • Klasserommet på skolen.
  • Man må lese litt lekser innimellom også, ja.

Beskriv prosjektet ditt.

For drøyt ti år siden var jeg tre måneder på Cuba, og kom meg opp på et spansknivå der jeg kunne ha samtaler, men uten skikkelig trening forsvinner kunnskapen. Nå ville jeg friske opp det jeg hadde inne, og se hva jeg kunne få til igjen. Derfor søkte jeg og fikk støtte til tre uker med spanskkurs i Barcelona. Målet er å kunne oppnå bedre kontakt med kilder i spansktalende områder, og ideelt sett å kunne ringe kilder i forbindelse med større nyhetshendelser.

Hva gjør dette relevant for deg?

I rollen som nyhetssjef har jeg ofte ansvaret for å koordinere og få inn informasjon tidlig. Det kan også være snakk om å få inn de første reaksjonene på hendelser. Som reporter er det nyttig å kunne oppnå kontakt med spansktalende kilder og man komme tettere på miljøer hvis man viser at man kan (og ønsker) å snakke deres språk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg hadde tre uker ved Expanish språkskole i Barcelona. De har holdt på i Argentina i mange år, men er litt ferskere i Spania. De hadde helt nye, fine lokaler med gode læreverk og digitale hjelpemidler. Både lærerne og ledelsen er unge folk som er ivrige på å gjøre det godt. Den første av de tre ukene hadde jeg privattimer og gjorde en del selvstudier, for å friske opp en del av det helt grunnleggende. De to neste ukene gjennomførte jeg kurs med fire timer hver dag. I tillegg måtte man regne inn lekser og pugging/lesing hver dag. Den første uken var vi tre stykker på kurset, den andre uken var vi bare to. Alt inne i timene foregikk på spansk, så det ble intensiv og god trening. Vi var også ute i gatene og fikk testet oss litt i møte med folk. Om noe, skulle jeg kanskje ønske kurset var litt mer rettet mot konversasjon og bruk av språket. Mitt opplegg la kanskje litt stor vekt på å få grammatikken riktig, noe som kan virke litt sekundært hvis man sikter mot "bruksspansk". Men de har flere ulike kurs og muligheter som kan vurderes, og jeg var totalt sett uansett svært godt fornøyd.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Barcelona var en fantastisk by å være student i, med mye som skjer hele tiden og enormt mange ting å se og gjøre. Hvis man skal være på en så liten skole som jeg var på, utenfor sesongen (november), så kan man være klar over at det ikke nødvendigvis er veldig sosialt tilrettelagt. Man må ta ansvar selv, og finne frem til både folk og aktiviteter i byen. Det var fint for min del, men det forutsetter at du gjør en liten innsats for å få seg et sosialt nettverk der. Skolen har mulighet for overnatting, men jeg hadde en leilighet 12 minutters gange unna. Skal man være på kurs i en stor by, er det naturligvis viktig å tenke litt på hvor man skal bo, så ikke alt for mye tid faller bort til transport hver dag.

Studiested: https://expanish.com/barcelona/?gclid=Cj0KCQiAjO_QBRC4ARIsAD2FsXPxYqL5UvS8Sstr1GX0f7_heSRI0gc-AexhX7L4Ddi60aMB-RGcPo0aAtegEALw_wcB