Logg inn

Kinesisk i Beijing

Lærerne var positive og inviterte til ablegøyer
Lærerne var positive og inviterte til ablegøyer
  • Lærerne var positive og inviterte til ablegøyer
  • En pust i bakken for kinesere som bygger og bygger…
  • Det plasket ned i Beijing i juli
  • Kontoret til That’s mandarin, men de har siden flyttet til nye og moderne lokaler like i nærheten

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg reiste til Beijing i juni, for å utvikle mine rustne kunnskaper i mandarin. Ettersom jeg har lært en del kinesisk før valgte jeg et opplegg med egen lærer på That’s Mandarin.

Jeg fikk tre ulike lærere som holdt hverandre orientert om den daglige utviklingen til studentene.

Undervisningen ble spennende ved bruk av stumfilm jeg måtte lage historien til, men vi gikk også gjennom tekster, og annen muntlig fremstilling, med en haug med nye gloser hver dag. 

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har hatt Asia som felt i mange år, men det var nå gått lang tid siden jeg sist fikk brynt meg på kinesisk. Jeg hadde som mål å komme tilbake til Beijing som korrespondent (jeg var utsendt i 1999-2003), men visste ikke på søknadstidspunktet at jeg allerede høsten etter sommerkurset fikk ta fatt på denne jobben igjen. Språkoppholdet ble derfor enda mer relevant. 

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Prosjektet passet meg helt utmerket ved at jeg fikk skreddersydd et opplegg tilpasset mitt nivå. Lærerne var også entusiastiske og flinke til å oppdatere meg på dagens Kina. Jeg er ikke sikker på om tre ulike lærere var et pluss eller minus.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

For nybegynnere vil det trolig være bedre å bli med i en gruppe, slik at man har andre å utforske byen med etter undervisningen. Ettersom man selv kan bestemme lengden er dette kurset praktisk.