Logg inn

Franskkurs i Paris

Bildene er fra siste kursdag, da alle laget og spiste felles lunsj som avslutning.
Bildene er fra siste kursdag, da alle laget og spiste felles lunsj som avslutning.
  • Bildene er fra siste kursdag, da alle laget og spiste felles lunsj som avslutning.

Beskriv prosjektet ditt.

Har tatt frankkurs tidligere, men følte behov for å gjenoppfriske, samt videreutvikle språket. Mitt fokus var særlig å beherske mer fransk grammatikk for å kunne uttrykke meg mest mulig korrekt, samt forstå bedre fransk skriftlig.

Hva gjør dette relevant for deg?

Aldri før har en journalist hatt flere informasjonskilder tilgjengelig. Jeg merket særlig under terrorangrepene mot Paris at jeg hadde stor nytte av å forstå fransk når jeg under direktesendinger skulle oppdatere meg på franske kilder, både nettaviser og SoMe. Men det er utrolig viktig å kjenne nyansene i språket for å unngå misforståeler.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Skolen jeg valgte ligger i 11. arrondisement i Paris, nær Place de la Republique. Det er en liten skole, drevet av to lærere som tilbyr nybegynnerkurs, individuell undervisning og intensivkurs i grupper. Jeg gikk på intensivkurset i 4 uker. Undervisningen var hver hverdag mellom kl. 9 og 13 med lekser hver dag. Undervisningen er en blanding av konversasjon, grammatikk, skriftlige øvelser (i grupper eller individuelt) og spill. I tillegg har de ekstratilbud (noen til en liten avgift, andre gratis), som feks. guidet byvandring og språkforståelse gjennom musikk. Kurset startet med skriftlig og muntlig test, og utfallet av disse ga basis for å dele oss elever inn i grupper der nivået på hver enkelt var mer eller mindre likt i gruppen.

Min gruppe bestod av elever fra Danmark, Italia, England og Israel i tillegg til meg. Det var spesielt den uformelle, avslappede stilen ved skolen som tiltalte meg. Det ble lagt stor vekt på å skape god stemning, uten at det gikk utover intensiteten på undervisningen. Variasjonen var stor, både i løpet av en dag, og fra den ene dagen til den andre. Det var spesielt verdifullt at gruppen var liten, vi var aldri flere enn 5 personer. Og det gjorde at alle elever fikk mye oppmerksomhet. Jeg kan ikke komme på noe negativt ved skolen. Terningkast 6.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Skolen er blant de rimeligste i Paris. Men kvaliteten er meget høy. Undervisning i 4 timer per dag er akkurat passe. Du får lært mye, men du har god kapasitet til å gjøre leksene skikkelig til dagen etter. Har tidligere hatt kurs i 8 timer per dag, men synes det kan bli i meste laget. Området skolen ligger i er også veldig hyggelig. Anbefales. Jeg bodde i leid leilighet, men skolen er behjelpelig med utleie av rom hos franske familier om man skulle ønske det.

Studiested: langueappart.fr